Annons:
Etiketterövrigtartiklar
Läst 22569 ggr
VeronicaKahlbäck
2012-03-01, 23:21

Finalist - Årets djurfoto 2012

Här är våran finalist till den stora bildtävlingen som äger rum i december, mer information kommer när vi närmar oss.


Grattis Nilam och fina Lyssa!

Här kommer deras berättelse;

Lyssa kom till oss i Januari 2011 genom beslutet att vi borde ha ett husdjur. Detta var några månader efter att vi flyttat till Frankrike, då min sambo jobbade långa dagar medan jag själv bara gick i skolan några timmar om dagen. För mig som är uppväxt med djur kändes det som att något saknades. Efter det gemensamma beslutet togs, kom frågan "vilket djur?" Ingen av oss är förtjusta i katter, en hund kräver mer och det fanns ingen bra plats för en bur i våran lägenhet. Jag som alltid velat ha en iller var snabb med att föreslå detta, dock krävdes en viss övertalning då min sambo aldrig förr förstått att illrar är husdjur. Han var rädd att de bara bits, stinker och förstör lägenheten, men efter lite infosök på internet och prat med djuraffärer (det mest lättillgängliga sättet att visa honom illrar live) var han ombord. Så vi började leta annonser på internet om illrar som sökte nya hem. Eftersom vi var nybörjare tänkte vi att en vuxen och väluppfostrad iller var det bästa alternativet.

Vi fann Lyssa. När vi kom dit låg hon i en liten bur, vilket jag redan visste var fel. Hon låg och sov, såg rätt avkopplad ut och var rätt avslappnad när vi först lyfte upp henne. Sedan efter en stund när vi skulle skriva papper och sätta henne i transportburen blev hon tokstressad och började bitas. Jag kände sympati för henne, hon måste förstått att något var på gång, så vi tog hem henne med tron om att hon skulle lugna ner sig.

Hon lugnade inte ner sig. De närmste veckorna var nästan rent helvete! Hon inte bara bet oss, hon sprang efter oss och attakerade oss. Hon lyckades flera gånger klättra upp för mina ben och bita mig så högt hon förmådde. Jag hade bitmärken genom mina jeans hela vägen upp på låren. Jag hade lovat min sambo att illrar är trevliga djur och nu gav han mig en chans att uppfostra henne annars måste hon flytta. Så varje dag satt jag med henne, till en början försökte jag mig på den metod som de lär ut i böcker och på internet - bestraffning: scruffing och väsningar. Men jag kunde snabbt se att detta skapade frustration mellan oss, vilket inte alls var mitt mål. Så jag beslöt mig för att se på henne som en hund och tillämpa positiv förstärkning istället.

Plötsligt började jag se resultat, även om det tog låååång tid innan min sambo vågade ta i henne utan handskar. Idag känns det overkligt att hon en gång varit ett litet monster. Hon är t o m döpt efter den monster-tiden: Lyssa - en gudinna som symboliserar ilska.

Idag är Lyssa vår lilla ängel! Hon älskar att busa, pussas och gosa in sig mellan matte och husse när vi chillar i soffan. Hon är helt fantastisk med barn och tillåter dem bära runt på henne. Hon älskar att vara i centrum för allas uppmärksamhet och vill gärna bli lyft, klappad och pussad. Hon tycker också om varma duschar, så om man inte stänger badrumsdörren har man snart sällskap av henne vid sina fötter. Hon är inte förtjust i kött eller köttigt godis, men norpar gärna allt onyttigt så som ost, yougurt, marmelad osv. Husse är helkär i henne nu och skyddar henne med sitt liv. Han skämmer gärna bort henne och låter henne komma undan med alla små hyss hon har för sig. Han har alltid tykt att djur ska inte vara i möbler och att det är äckligt att pussas med dem, dock är Lyssa hans lilla ögonsten och hon får vara precis vart hon vill och pussa honom över hela ansiktet om hon så önskar. Hon har numera en bästa vän som heter Frysa och dessa två hänger ihop hela dagarna. Det ger oss alltid ett gott skratt att se dem leka tillsammans.

Enligt papprerna är Lyssa född 17/5 2010, så i år blir hon två år gammal. Hon är en nätt liten silvertomte på ca 600 gram.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Annons:
ElinaPersson
2012-03-02, 00:37
#1

Vilken mysig liten berättelse och vad kul för er att uppfostran gav resultat! :) det är skönt att se att människor lägger ner tid på sina djur :)

S*KungsgardenCats Origin of Zakouma
S*KungsgardenCats Qiss Me Prince Milo

Nilam
2012-03-02, 17:00
#2

#1 Tack! :) Det ger också en bra känsla i hela själen när man ser att ens djur är lyckliga!

Gottfridsson
2012-03-02, 17:56
#3

Grattis till vinsten Glad

UlrikaD
2012-03-02, 19:16
#4

Grattis! Hon är så himla supersöt!!Kyss

HannahRönn
2012-03-02, 19:22
#5

Stort grattis till vinsten, hon var supersöt och roligt att läsa berättelsen om henne

Nilam
2012-03-02, 20:13
#6

Tackar för grattulationerna och Lyssa säger tack till komplimangerna ;)

Annons:
Grodan
2012-03-02, 21:45
#7

Grattis! Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

VeronicaKahlbäck
2012-03-03, 08:40
#8

#2 Så sant!

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Grodan
2012-12-08, 17:28
#9

Rättelse. Finalen äger rum i januari 2013.

Nu under december är det en deltävling kvar, inne på djurskydd.

Dock går det inte så bra… Jag var lite sen med att påminna Sajtvärd om tävlingen och någon aktivitet från djurskydd ang tävlingen har inte gjorts. Därför har jag gått in och gjort en tävlingstråd.

Nu är det så att flera illermänniskor är engagerade i djurskydd och det kanske finns någon anledning till det…?

I a f så för er som vill tävla så är det en tävling inne på djurskydd nu, där alla djurarter är välkomna

Tävlingstråden på djurskydd


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: