Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Från ute till inne?

2018-04-13 23:51 #0 av: Grodan

(hm... dessa kategorier... hm)

Någon som har erfarenhet av att ha tagit en iller från ett uteliv till inomhusliv?

Något att tänka på?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-04-16 14:47 #1 av: illernettan

För egen del känns det som att illern anpassar sig....precis som hunden, katten gör Glad Däremot kanske det kan vara si och så med lådtränandet innan. 

Hillbiörns illrar finns på Facebook.

Anmäl
2018-04-18 20:51 #2 av: Grodan

#1 Ja, det är jag beredd på...

Ska man ha fönstret öppet?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-04-19 21:39 #3 av: illernettan

#2 Med fönstret öppet finns det risk för rymning Glad. Långa promenader kan ju vara bra så att illern blir ordentligt rastad och håller sig "lugn" inomhus.

Hillbiörns illrar finns på Facebook.

Anmäl
2018-04-20 18:04 #4 av: Grodan

Låter smart.

Jag har rymningsfria fönster. LOL, lät kul men det är sant. 

.

Mitt specifika fall är lite halvknepigt. Hassel är så himla rädd för allt. Och han är inte intresserad av annat än sin mat (BARF). Han vill inte leka, han är livrädd för hunden och inte intresserad av mig. Vid ett fall när han kom för nära hunden så skällde han och skunkade och var så himla rädd att jag insåg att här måste man gå väldigt långsamt fram. Så jag vet inte med promenad. Jag ska prova att sätta på honom ett sele ikväll (om det passar) och sätta på honom. Selet har legat framme på golvet så han har bekantat sig med det... lol... Sen testar jag med promenad, men får ju se hur han reagerar. Vill inte traumatisera honom, utan att han ska få känna hur skönt det är ute och få nosa, gräva och lixom bara vara... Men om han inte är öppen för det så går vi nog in igen... Till maten och hans transportbur med sin lukt och annat som  han nu ev vant sig lite vid..

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-04-21 10:50 #5 av: illernettan

Jag kan tänka mig i Hassels fall att det kommer att ta tid för honom att vänja sig. Kan du sitta med honom på golvet, med en massa gotta och locka honom till dig på det viset? 

Tänker också, om ni kommer ut så blir ju du hans trygghet och händer något så blir det till dig han tyr sig "automatiskt". 

Hillbiörns illrar finns på Facebook.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.