Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

Lite frågor inför första iller köpet

2018-04-12 21:02 #0 av: Missfire

Har tankar på att köpa mig en iller men skulle vilja ha svar på lite frågor innan jag bestämmer mig helt😊

1) jag har 8 råttor hemma och undrar då om man kan ha en iller i samma hem om man spärrar av så den inte är i samma rum som råttorna eller om den kommer bli stressad och få för mycket jaktinstinkt efter dem eftersom den ändå kommer känna lukten av dem?

2) har en 4 åring hemma och undrar om det är bättre o skaffa en valp eller om man ska ta en omplacering med tanke på att det finns småbarn i hemmet eller ska man vänta tills hon blivit äldre?

3) finns det någon i närheten av Östergötland som man kan få komma och hälsa på bara för att träffa någon i verkligheten innan jag införskaffar mig en egen?

Ha det bäst!

Anmäl
2018-04-16 14:45 #1 av: illernettan

#1 Personligen skulle jag inte riskera råttornas väl och ve. Vet att det finns illerägare som har ordnat det bra för både råtta och iller. Men min erfarenhet är att råttor är till för att ätas enligt illern och illern är ett uppfinningsrikt djur.

#2 Personligen skulle jag vänta tills barnet blivit äldre. Mycket hänger på dig som förälder och djurmänniska. Vet att det finns illerägare som har små barn och det fungerar bra.

#3 För att träffa illrar eller skaffa valp så får en vara beredd att resa en bit. Själv finns jag mittemellan Skövde och Törebod. Du är varmt välkommen på besök om det skulle passa.

Hillbiörns illrar finns på Facebook.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.