Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Chester stinker annorlunda!

2017-09-17 17:57 #0 av: rosenflickan

Hej! Vår iller började plötsligt stinka hemskt äckligt.. Vi har haft honom i en månad nu och det är vår första iller, så vi har haft många frågetecken kring hans hälsa, etc men allt har bara varit vår paranoia. Han är nu 4 månader gammal. 

För någon timme sedan eller så så var allt som vanligt och han luktade som han skulle, han sov middag. Sedan vaknade han, gick på toaletten.. Och så plötsligt luktade han helt förfärligt äckligt. Inte alls som han brukar, det var någon konstig lukt som slog emot en och jag har aldrig känt en sådan lukt innan. Det luktar ungefär som om han kissat på ett ägg som har ruttnat eller något.. Bara förfärligt äckligt och även en väldigt stark lukt! Vi båda reagerade, såklart. Vi gav honom ett kort bad med illershampoo och tvättade honom men han luktar ändå....

Vad kan det vara??? Så plötsligt, en helt annan lukt? Kan det vara att han blivit brunstig eller finns det tecken för att det kan vara något annat? Vi har kontaktat veterinär för att få tid men det är alltid bra att höra med andra illerägare också.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar,

2 nya illermammor.

Anmäl
2017-09-17 20:07 #1 av: Rebellkatten

Det som hände var helt enkelt att när Chester var på toa så klämde han ut en del analsäcksvätska, samma vätska de använder när de skunkar. Det är helt normalt och betyder bara att allt funkar som det ska. Det kan även hända när det är extra mysigt och de slappnar av, man åker bil (väldigt passande Skrattar) eller när de slåss. 

Det stinker bränt gummi men går över efter ett tag. 

Anmäl
2018-03-30 22:11 #2 av: Grodan

haha... en månad utan skunkning... 

Hur går det nu TS står du ut med illerpruttarna?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.