Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Omplaceringar/ Säljes/ Köpes

Sälja iller

2017-08-29 14:41 #0 av: spånga

Hejsan! jag undrar var det är bästa att sälja sina illervalpar? Vi har två hanar som snart är leveransklara men ska vcc och chippas först. Hur gör ni när ni väljer köpare? vad kollar ni upp och vad ska man tänka på? vill helst att de ska ha ett långvarigt hem

Anmäl
2017-09-02 13:35 #1 av: zickan

Annonser överallt fungerar. Sämre och bra hem finns på alla håll. Det är uppfödaren själv som behöver fråga rätt saker och ha lite magkänsla. Man får lägga lite tid och energi på att hitta rätt hem. Fråga ut hemmen med lite snubbelfrågor. Jag brukar börja med att fråga bara korta saker som hur illern kommer få bo osv. 
Där brukar det komma ut hur de tänker hålla illern i hemmet. Ibland dyker det upp de som tänker ha bur osv. Då kan man börja fråga lite på bild av buren. Och är det inte en stor utomhus voljär så är det att informera om lagen och det är ett krav att de skall ha minst 5kvm. En del väljer att inte höra av sig igen en del försöker läsa på mer. 
Samma med foder. Man märker en hel del av att kräva information om hur de kommer få bo, äta, hanteras osv. Även bra kolla hur det ser ut i hemmet med andra djur, annat folk. Barn osv. Om de förstått att en iller kan ha lite jobbiga perioder där de kan bitas, testa sin ägares gränser och en del illrar kan va mer hårda än andra osv. 
Även de som säger sig skall ha de lösa i hemmet. Så är det bra att höra om de har tänkt på att säkra upp lite. Inge kul om illern rymmer det första den gör. Eller kanske river ner prylsak samligen hehe

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.