Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Visade aggressivt beteende

2017-08-17 18:51 #0 av: samalexlaine

Så, jag skaffade mig min första iller i måndags. Allt har gått bra, jag och sambon jobbar på att få honom rumsren, annars är han väldigt social och vi har till och med lyckats få honom att förstå att bita på tår inte är uppskattat (det kan bli ett nyp då och då om man precis tar av sig strumporna eller får honom upp i varv när man leker, men han lär sig mer och mer redan)

Men! ett beteende jag precis fick bevittna var nu när jag gav honom tre stycken nya små kattleksaks bollar, visade sig vara i någon form av skum gummi så han började snabbt bita hål på den, skulle då ta den ifrån honom för att göra mig av med men icke, när jag löft upp honom väste han högt två gånger och betedde sig mycket annorlunda än från vad han annars gjort, drog sig undan och ville ha bollen för sig själv, förstår att det hade något att göra med att han ville markera att den var hans, men finns det något sätt man kan underlätta för sig själv för att visa att det inte är ok, utan att behöva ta fram köks handskarna i oron att få ett rejält hugg? 

Anmäl
2017-08-17 20:28 #1 av: Ang101

Ha aldrig gummi vid illrar!!!

Anmäl
2017-08-21 12:48 #2 av: samalexlaine

Så inget så som yoga mattor eller gummi sulor i närheten av honom? Han har inte visat tendenser till liknande aggressivitet sen vi tog bort skum gummi bollarna utom en gång då han hittade min ljus slinga som består av lysande små bollar, inget gummi där men samma beteende då han vägrade låta mig komma nära för att ta bort dem. med gosedjur och annat spelar det ingen roll.

Anmäl
2017-08-21 21:20 #3 av: tanglytails

Nej, inget gummi alls. Det kan orsaka stopp i tarmen. 

Tanglytails rattery - råttuppfödning i Skåne. 
Rätt råttor till rätt familj. 

(hemsidan, facebook, instagram)

Anmäl
2017-08-22 18:41 #4 av: Grodan

Grattis till illern! 

Hur känns det att vara illerägare? En vecka nu? Skrattar

Jag minns 1991 när jag skaffade min första. Jag var så himla kär. HjärtaJag gick på små rosa fluffiga moln.. Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-09-03 09:52 #5 av: samalexlaine

Haha åh, tack så mycket! Glad
Sen vi fick den lilla underbara pojken, Chester som han nu är döpt till, så har livet känts så mycket ljusare och underbarare, vilken liten energi knippe han är! 
Det där med det konstiga beteendet för saker har han nu släppt då vi tog undan det material han verkade reagera så på, och även bitandet på tår har han redan förstått betyder nej, men oj vad han kan hugga till när man leker haha, men inte så konstigt då han är så pass ung ännu.

Kan hålla med dig om den känslan att gå på rosa fluffiga moln! Är helt ner kärad och inbillar mig att jag drömmer nästintill varje dag. Eftersom att jag nu är sjuk skriven så är det ett så perfekt tillfälle att få skapa band med honom och vi leker och jagar varandra dagligen och jag passar även på att klappa och gosa med honom när han är i det där halv sovande stadiet. Så lycklig är jag! SkrattarHjärtaHjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.