Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer

Hur gick det med chip-kastreringen?

2017-07-26 22:25 #0 av: Grodan

Nu borde man kunna se lite resultat, om hur det blev när man valde att kastrera sina illrar kemiskt istället för kirurgiskt. 

Förblev de friska och fina? Gamla?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-07-27 08:54 #1 av: Bogey

Bogey - hane, 20080713, chippad sen första brunst. 5 år 9 mån cancer i levern.

Imie - hona, 20100507, chippad sen första brunst. Still going strong.

Ford - hona, 201405xx (dålig koll Skäms ), chippad sen första brunst. Still going strong.

Anmäl
2017-07-27 13:43 #2 av: JossanH

Ingen av mina som chippkastrerats har fått binjuresjukdom vad jag kunnat märka iaf. Dock hade alla 4 lyckats få insulinom innan jag fick ta bort dom.. Den ena med leverproblem som gjorde att hon inte tålde kortisonet så att hon inte gick att behandla utan fick tas bort kort efter då hon inte mådde bra.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2017-07-29 22:26 #3 av: Grodan

#1 Tack. Imie är 7 år och fullt frisk alltså? Fin i pälsen osv?

#2 Ah, vad skönt att de inte fick det. Men attans för insulinom. Hur gammal blev den äldsta?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-08-01 09:17 #4 av: JossanH

Alice var nog lite drygt 6 år tror jag. Lily var drygt 5 och Vicente 5,5 år.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2017-08-01 14:17 #5 av: Bogey

#3 Fullt frisk och fullt frisk, beror på vad du menar. 

Vi var lite oroliga för henne förra året och ultraljudade henne och hon har en cysta nära bukspottkörteln. Den hade dock väldigt liten blodgenomströmning så vetten trodde inte det var en malignt cysta. Dessutom satt den knepigt till så vetten ansåg att en operation skulle göra mer skada än nytta.  

Hon är ju inte riktigt lika aktiv som förut och hon börjar bli lite grå i pälsen vår tant. Hennes päls är heller inte lika blank och len som Fords, men det har den i.o.f.s. aldrig varit. 

Sen behöver hon en munsanering, vilket ska fixas så snart  semestertiderna är över så det går att få en tid hos en vettig vet. Men förutom det verkar hon OK.

Anmäl
2017-08-01 23:11 #6 av: zickan

Helt okej ändå. Som uppfödare är det väldigt skönt att ha ett alternativ även om  det inte alltid funkar efter det släppt. Som ägare är jag rätt glad för att det finns något som går väldigt fort att fixa. Inge operationer, onödig sövande, inge stygn som behöver hållas koll på. Mindre komplikationer. 

En honan blev 8 år, hade dock gått med insulinom ett litet tag.  En hona avled runt 6 år. Tror det var insulinom det med. Bodde inte här pga bråk med tillfällig fodervärd som gav bort henne och nye hemmet vägrade ge åter.
Äldsta här hemma med kem chipp är 8 år nu. Sedan 4 år och yngre. Alla ännu synligt friska. Kiba har tappat lite tänder, blivit lite magrare, får längre päls med åren. Och i dag var första gången jag sett att hon varit lite stel efter ha sovit. Skall på årskontroll. Bara hoppas det är åldern som spökar lite och inget annat. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2018-03-30 22:08 #7 av: Grodan

Låter rätt ok. Inga direkta Wiiihaaaskutt gör jag men ändå...Skrattar

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-10-18 16:04 #8 av: zickan

Kiba hade bra värden på sin kontroll i Augusti. Fullt frisk hela livet. Men nu orkade inte kroppen med. Så vad äldsta blivit här hemma med chip kastrering är nu 9 år 4 månader. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2018-10-27 11:58 #9 av: Alwyn

Enligt Marianne Tornvall är det en tydlig skillnad. Jag tänker att hon brukar ha bra koll.

Anmäl
2018-10-27 13:53 #10 av: JossanH

#9 du menar med tanke på binjuresjukdom eller rent allmänt?

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.