Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Egentid med gos

2017-05-25 14:52 #0 av: Grodan

Jag har skrivit förut om gos med iller. Då för 10 år sedan när jag hade en väldigt ogosig iller, Benziller. Nu tänkte jag vinkla det lite annorlunda.

Jag märkte på mina gubbar (RIP - så saknade Hjärta) att de ville ha minst en kvarts egentid med gos och kel två gånger om dagen. De sökte upp mig och jag undrade först varför. Gav dem något att mumsa, men de var inte nöjda. Så förstod jag att de ville gosa. De ville bli kliade på hakan och halsen, putsade runt örat och runt nacken. Ligga tätt i min famn. Ibland bara i luvan eller på axeln. Samhörighet.

Detta är något jag tycker är ganska revolutionerande. Det var inte många år sedan illrar inte var flockdjur alls och ganska anti gos. 

Busen HM var alltid duktigare på att sköta lådan om han fick sin tid med både gos och bus. Abbe var bara lite snällare mot hunden, annars hade han egentligen inget missnöjdhetsbeteende - utom att han psykade mig och svansade efter mig... Eller jo, han kunde försöka välta någon musbur eller så... (han lyckades ju en gång och det gav ju också belöning då han fick tag på en mus, så han slutade aldrig försöka...)

Är er illrar gosiga? Vad kräver de? Hur märker du det? Har de något missnöjdhetsbeteende när de inte får sin egentid?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-06-02 20:25 #1 av: LindaBlue

Mara är faktiskt inte en speciellt gosig iller alls. Hon söker upp en emellanåt, och är social och "med", men då vill hon mest busa, ev sova i påslakanet efter att hon övat världskrig mot någons näsa.  Jag misstänker kanske att hon är en farmariller från början, eller åtminstone från mindre seriös uppfödare, då ingen verkade sakna henne när vi tog oss an henne, hon klarade ju heller inte att acceptera Abbe när vi hade honom, och i så fall har vi ju haft tur, då hon är i mina ögon bitfri, hon busar bara hårdhänt, men det där med kel är liksom inget för henne.

Anmäl
2017-06-25 17:11 #2 av: Grodan

#1 Abbe är väl från farmarlinjer och gosigare iller har jag nästan inte träffat. Han tyckte om ALLA människor. Helt barnsäker. Alla barn kunde hålla honom i famnen och gosa - han älskade det.

Sådana illrar tror jag inte det finns så många av... haha

Min första, Elvis, var ju gosig med mig, men ingen annan. Han var en bitsk jäkel på tår osv. Alla var rädda för honom. Haha. Han kom också från farm, via zoobutik - jag tog honom som omplacering...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-06-26 12:46 #3 av: LindaBlue

Nej, Mara är iofs också helt barnsäker och bitfri på det sättet, jag lyckades övertyga djursjukvårdaren sist att han kunde ta i henne utan att bli biten, han sa att de var ganska vana att få sig ett nafs med en ny iller. :D Jag sa att han om han ville kunde ta upp henne i ansiktet, det enda som kommer hända är att hon slickar honom i örat, vilket också skedde. Det är mer att hon inte vill t ex ligga still hos en och mysa, men hon blir gärna upptagen och studsar runt på en och pussas lite, men sen har hon inte tid längre. 

Anmäl
2017-06-27 13:20 #4 av: Grodan

#3 Vad snäll hon är. Det är rätt ovanligt att kunna ha en iller i fäjjan... haha

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-07-08 16:27 #5 av: illerälskaren

Min iller Nemi brukar vilja mysa och gosa när vi promenerat. Först går jag och tömmer bajslådan och under tiden lägger hon sig i bot. Sedan när jag sätter mig ner så kommer hon krypande och vill upp i knät. Favoriten är när jag borstar henne med en liten borste till hästarnas annsikten. Inte annvänd på nåt annat djur än henne. Då vill hon att man ska kamma henne på huvudet mellan öronen. Då blundar hon samtidigt som hon omsorgs full puttsar mig.Kär sen efter en stund  så somnar hon. Så lycklig man blir när dom kommer och ska kela.!!!!!!!

Anmäl
2017-07-10 11:50 #6 av: Grodan

#5 aw...Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-03-30 23:22 #7 av: Grodan

Mera gos-berättelser...?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.