Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

Vad betyder farmad iller?

2017-01-24 06:54 #0 av: Anna_iller

Jag läste på en tråd och där var det någon som fått för sig att mina illrar var farmade. Låter nog som jag inte vet något men vad betyder farmade illrar

Anmäl
2017-01-24 08:57 #1 av: JossanH

"Farmad" har blivit lite av ett samlingsuttryck för hur man benämner illrar som fötts upp på ett oseriöst vis, ofta ganska ohanterade och i burar som inte håller måtten för hur iller egentligen ska ha det. Ofta säljs de när de är för små för att avvänjas från mamman, för en relativt billig peng, utan stamtavla eller några som helst papper.
Förr var en farmad iller en iller som blivit född på en farm i liten bur, lite som en minkfarm. Nu är det färre som föder upp på detta vis men det finns fortfarande många som föder upp i betydligt mindre skala än "farm" och därför faller in lite inom kategorin "farmade illrar".

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.