Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

Vilket schampo ska man använda?

2016-10-27 00:54 #0 av: linaoliviaa

Hej jag undrar vad ni använder för schampo när ni tvättar era illrar?
Just nu har jag fått använda hund schampo med bara Alovera i, den från Espree.
Men jag tänker att detta kanske inte är bra och ett iller schampo är väldigt svårt att få tag i tyvärr, men kan man inte använda katt schampot från Espree för kattungar istället? 😊

Anmäl
2016-10-27 08:05 #1 av: Bogey

Väldigt sällan du verkligen behöver tvätta en iller. Vi har aldrig använt schampo av något slag på våra illrar. De få gånger de varit ner i nåt lerigt hål eller liknande och riktigt lortat ner sig har de räckt med att bara duscha av dem och sen har de fått en stor handuk att rulla sig i för att torka av sig.

Enda gången jag kan tänka mig att en iller behöver schamponeras är om de har fått nått oljigt i pälsen. Det fastnar annars inte så mycket i en illerpäls Glad

Anmäl
2016-10-27 08:22 #2 av: JossanH

Inget! Om du ens behöver duscha din iller (vilket jag aldrig gör..) så gör schampot att det naturliga fettet i illerns hud tvättas bort vilket gör att den lättare fryser och producerar mer fett vilket kan göra att den börjar lukta mycket starkare.
Så bäst för illern är om du inte använder något och duschar den sällan.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-10-27 12:29 #3 av: Rebellkatten

Har ett illerschampoo hemma men jag har använt det en gång (det följde med en av illrarna). Det var innan en utställning och vi fick nedslag på torr päls. Så jag har inte varken duschat illrarna eller schamponerat dem sen dess, det var två år sen. 
Ibland har vi behövt tvätta av rumpan på dem om de råkat få bajs i pälsen eller efter introduktioner med mycket skunkande. Men bara med vatten då också. 


Anmäl
2016-10-27 18:37 #4 av: Ceciliaolucifer

Säger som ovan. En iller behöver på sin höjd sköljas av med vatten om den tex fått bajs i pälsen el dylikt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.