Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

sams eller osams?

2016-09-28 22:50 #0 av: SamPosse

hej! Nu önskar jag lite råd från er illerexperter. Jag har en iller sedan innan, Ozzy som jag gärna ville skaffa en kompis åt. När vi väl hittade en kandidat så fick Ozzy följa med och hälsa på den nya, i dennes hem. Den här nya pojken heter då Lemmy.

De träffades som sagt på Lemmys revir, men de lekte hur länge som helst, inte ett väs, och allt verkade gå jättebra. Det var andra illrar i rummet men de lekte endast med varandra, som om inget annat existerade. Då bestämde jag för att ta med Lemmy hem och prova. Jag är bara så orolig att de kanske inte kommer så väl överens som jag tror. Lemmy biter Ozzy rätt hårt vid lek, och han har fått små sår (ytliga) vid nacke/rygg, kände det när jag klappade honom att han hade sårskorpor där. Även Lemmy har några små skorpor vid nacken. Jag försöker alltid observera dem i lek och i början kunde det gå hårt till. Ozzy bet i princip inget tillbaka, inte ett nafs utan bara gnydde och gnällde för att det gjorde ont såklart. Vi särade på dem vid ett tillfälle, men inte för  att det gick hett till, bara för jag kunde inte höra Ozzy som gnällde. Men jag har även sett Ozzy gnälla högt bara när Lemmy kanske ändrar sovställning och måste flytta sig över Ozzy. Är detta tecken på rädsla? De äter tillsammans, sover alltid tillsammans, och många gånger leker de utan problem. båda väser lite smått men det är just sårskorporna på ryggen/nacken som fått mig att reagera. Kan det vara så att de bara leker hårt, eller att de faktiskt är osams? Såklart håller jag koll på såren så de inte blir infekterade eller liknande och att de läker som de ska, kontrollerar båda illrarna flera gånger varje dag. Kanske är möjligt att Lemmy är lite hårdhänt och Ozzy mer verbal så det blir denna kombo? 
Ozzy kommer alltid gå först för mig, och tjejen jag köpte Lemmy av sa att vi kunde lämna tillbaka honom om det inte gick bra, men vore så himla synd att sära på små liven efter en stor anpassning som det redan är.

Jag hoppas jag förklarat utförligt så det går att göra en någorlunda bedömning. Tack på förhand!

Anmäl
2016-09-28 23:16 #1 av: JossanH

De låter som riktigt bra kompisar som gillar att brottas :)
Det är väldigt vanligt att de får sår i nacken i början. Alla valpar som jag har introducerat tex har fått stora sårskorpor i nacken. När jag tex köpte Marcello och fick ihop honom med vår äldre iller Skit så blev dom ganska snabbt goda vänner men ändå ville Marcello brottas vilket triggade Skit att gå på lite för hårt och Marcellos skorpa i nacken bara blev större och större.
De var trots detta goda vänner.

Nu har jag 3 valpsr från i år. 2 som är lite äldre och en hitteiller som är lite yngre. Dom fann varandra direkt. Bästa vänner! Men yngsta valpen har trots det en yta i nacken som är full med stora skorpor och sparsamt med päls. De brottas helt enkelt och det slutar med pip och hårda tag.
Men helt normalt :)

Blir det väldigt hårda tag kan ni avbryta men det är ofta såhär det är i början. Men det lägger sig :)

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-09-28 23:27 #2 av: SamPosse

vad skönt, nu lungar du mina nerver lite :) båda är 4 månader, var lite roligt för Lemmy är född 13e maj och Ozzy 16e maj så de skiljer bara tre dagar haha. Då lugnar jag mig lite. Mammas hjärta brister när Ozzy gnäller bara haha. Lemmy blir så tjurig så lätt så det är helt urgulligt. Han kan försöka klättra upp längs benet men om han misslyckas så går han och väser i 5 minuter för att uttrycka sitt missnöje haha!

Anmäl
2016-09-28 23:47 #3 av: JossanH

Jag tror det skiljer ca 1 månad i ålder på mina valpar men ändå beter sig ena som en vuxen iller som kör på med en liten valpis. Jag tror ofta det blir så. Den ena får övertaget och går på lite hårdare.
Jag skulle absolut inte oroa mig. Låter som att du har funnit 2 riktigt bra vänner :)

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-09-29 23:17 #4 av: SamPosse

tack så mycket för responsen jossan! :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.