Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

Hur får jag min iller att äta kött?

2016-08-24 23:48 #0 av: Linaoliviaaa

Hej min iller hona vill absolut inte äta kött,
Jag prova köpa kyckling lever och råa kyckling vingar men hon vägrar äta det även om jag tar bort hennes mat och bara ger henne köttet.
Hur ska jag göra för att få i henne kött? Mvh lina

Anmäl
2016-08-25 00:23 #1 av: greenseng

  Jag vet absolut ingenting om Iller. Men blir trots det nyfiken här! Glad

Vad för mat vill hon äta? Hon måste väl äta trots allt? Funderar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-25 07:56 #2 av: FerretCrow

jag hade en iller som va sådär och då testade jag att blanda köttfärs med äggula eller köpte blodiga grytbitar och smetade runt illerns mun så att han fick slicka sig om munnen för att smaka. Det gick sådär men han va tveksam till det mesta tills jag serverade möss eller dagsgamla kycklingar ;)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-08-25 11:41 #3 av: Rebellkatten

Det finns en del olika metoder för att få en iller att äta kött. Det beror lite på hur gammal illern är och vad den är van vid. En iller inpräntar sig på vad för slags föda den ska äta innan 6 månaders ålder. Så om en iller växer upp och äter bara torrfoder tills den är ett halvår kommer den inte förstå att kött är mat. 

Men även om den är äldre så går det att få den att äta kött, det kommer bara ta lite mer tid och möda.  Det finns en bra metod på holistic ferret forum där man börjar med att göra "soppa" till illern och sen över tid lägger större och större bitar kött i soppan tills den lärt sig.  Men det beror lite på om du bara ska ge någon bit ibland eller om du vill barfa. 

Anmäl
2016-08-25 13:38 #4 av: linaoliviaa

Hon är 14 veckor snart 15 just nu äter hon Ferret nature,
Jag hade bara tänkt ge henne någon bit kött ibland så hon får i sig det hon behöver.
Men kan man inte mixa köttet och blanda i hennes torrfoder?

Anmäl
2016-08-25 15:28 #5 av: Rebellkatten

Prova att börja med att ge henne mush-bollar (för katt, finns på typ alla zoo-butiker samt Granngården) kanske med lite tillsatt vatten så det blir lite soppaktigt, sen ha henne i knäet och med så lite tvång som möjligt dutta henne på munnen med det några gånger så kanske hon fattar grejen att det är gott med kött. Sen efter några veckor med mush så kan du uppgradera till annat kött förhoppningsvis. Jag brukar klippa kycklingvingarna i 4 bitar när mina illrar får dem.  Det är större chans att de äter upp dem då. 

Anmäl
2016-08-25 15:29 #6 av: Rebellkatten

Sen kan du också byta ut torrfodret mot ett bättre t ex Orijen cat  & kitten. 

Anmäl
2016-08-25 18:17 #7 av: linaoliviaa

Tack ska prova med det,
och fodret hon får är till för illrar och är nog det bästa hon kan få för att få i sig allt hon behöver.
fick det rekommenderat av personalen på djur affären som också är väldigt kunniga inom illrar :)

Anmäl
2016-08-25 18:45 #8 av: VeronicaKahlbäck

#7 Bland det sämsta fodret du kan ge. Har personalen rekommenderat det så borde du inte lyssna på dom i övrigt heller.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.