Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

ID-registrering

2016-08-12 14:57 #0 av: Blueshift

Folk har ju varit i kontakt med kennelklubben förr angående om illrar (och andra sällskapsdjur) som är ID-märkta (chippade) skulle kunna registreras i deras register DjurID. Fortfarande så är det bara för hund och katt. Jag vet inte när någon senast ställde frågan, men jag mailade kennelklubben nu och fick detta svar som jag tänkte kunde vara av intresse:

"Det ligger som önskemål från vår DjurID.se sida också och jag hoppas att vi inom en nåbar framtid kommer kunna registrera andra djurslag. Anledningen till att vi inte kan göra det idag är att det krävs en stor insats i programmeringen i våra IT system och dessvärre är vi inte ensamma om att önska förbättringar och förändringar där men jag håller tummarna för att vi ska kunna utöka vår service snart ändå."

Det låter ju hoppfullt ändå!

Anmäl
2016-08-13 07:39 #1 av: LindaBlue

Jag har faktiskt tänkt på det där med chip. Om man skulle hitta en chipad iller, var söker man i nuläget efter ägare då? Är det jordbruksverket?

Anmäl
2016-08-13 09:10 #2 av: Blueshift

#1 Det är det som är problemet. Det finns inget centralt, officiellt register för illrar. Och inte heller för andra sällskapsdjur (med vissa undantag kanske?) än hund och katt. Idealet vore att kennelklubben, som ju redan har ett etablerat och välkänt register som heter DjurID, kunde ta emot alla sorters sällskapsdjur.

Anmäl
2016-08-15 19:23 #3 av: illernettan

Jag tror att jag skrev dit i våras och hörde mig för. Då fick jag ungefär samma svar som du fick Blueshift. Kanske skulle gå fortare om fler skrev och frågade?

Anmäl
2016-08-21 20:12 #4 av: Grodan

men finns inte iller-id? startade inte cecilia något iller-id?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-21 21:38 #5 av: Blueshift

#4 Jo, men jag trodde inte det var aktivt längre eller i vart fall inte fått någon spridning? Hur många veterinärer, myndigheter och privatpersoner vet att registrera där eller kolla där eller har tillgång till att kolla där? Om registret har ambition att bli något skulle det nog också vara betjänt av att ha en bättre frontsida med mer information. http://ferretid.se/

Cilla kan kanske kommentera nästa gång hon är här och läser :)

Anmäl
2016-08-21 21:39 #6 av: Blueshift

Jag tycker nog ändå att det bästa vore ett samlat register för alla sorters sällskapsdjur, och då tycker jag DjurID vore bra eftersom det är så välkänt och etablerat. Önskar de kunde satsa lite mer på det.

Anmäl
2016-08-21 23:08 #7 av: Grodan

#5 ah

#6 ja, absolut

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-21 23:28 #8 av: zickan

Helt missat eller annat glömt bort att det finns en sida cilla gjort.

Fungerar den sidan som redan finns?

Det krävs väl mycket engagemang från djurid att få till även för iller. Lär dröja. Men om det finns en fungerande sida som dock är lite väl anonym. Går det ju göra nått åt det. Går att be om att få lägga upp banner, länkar på skk, kattsidan där djurid redan ligger inne under en flik. Samt be att få ha banner/länk på djurids sida som visar upp och pekar vidare till cillas sida.

Om folk hjälps åt så går saker fort att sprida. Banner på hemsidor. Dela på fb. Skicka ut till poliser och veterinärer.

Nå ut till de större veterinärerna och polisstationer känns inte så omöjligt. Osäkert om de nu är mottagliga för reklamen. Men kanske värt ett försök.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2016-08-21 23:32 #9 av: Grodan

#8 Den finns inte på fb, så grej 1 är att lägga ut den på fäjjan (tyvärr, man tvingas dit) - ge den en egen sida... men C kanske måste godkänna det först, vet ej

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-21 23:40 #10 av: zickan

Neee inte lägga på fb. Iof kanske en grupp för att uppmärksamma. Men tänkte mer på dela länkar. Helt otroligt hur fort saker på fb delas. Sprids som löpeld och går fort att göra gratis reklam.

Samma att länka till cillas sida från djurid. Måste väl inte va kopplat på djurid. Men finns en sida kan man ju be att få ha banner och länkar dör djurid finns och på deras sida. Kan folk och myndigheter fortare hitta till iller register där cilla lagt det.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2016-08-22 09:49 #11 av: FerretCrow

jag har pratat med kliniker runt mig angående cillas sida http://ferretid.se/. just för att dom skall kunna kolla chip där OM dom får in en iller. men dom vill tyvärr inte använda sig av register som sköts av en privat person. väldigt tråkigt enligt min mening =(

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-08-22 10:42 #12 av: Blueshift

#11 Det var synd. Är det något rent juridiskt som är problemet?

Anmäl
2016-08-22 10:46 #13 av: Blueshift

Jag önskar vi hade något som t ex Petlog:

https://www.petlog.org.uk/

Det är den brittiska kennelklubben som driver Petlog om jag förstått det rätt.

Anmäl
2016-08-22 18:59 #14 av: Grodan

#10 Nej, fack jäkla fb-grupper. Gör en sida, om något.

#11 vart är runt dig? vilka kliniker är det?

jag måste säga bättre ett privatdrivet iller-register än inget register.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-22 21:37 #15 av: VeronicaKahlbäck

Skulle vara väldigt bra om det gick att registrera illrar på ett smidigt sätt.

Någon som vet vilka olika husdjur som har befintlig, fungerande register?

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl
2016-08-23 11:52 #17 av: FerretCrow

#12 jo det va något sådant.

#14 västernorrland & jämtland. har pratat med både djursjukhuset, evedensia, veterinärhuset, distriktsveterinärerna som har samma regler i hela sverige då dom är statligt ägda. sedan även en del mindre privata veterinär kliniker. jag anser oxå att ett litet privat är ju bättre än inget och det atr ju inte direkt avskyvärd tid att knappa in och söka på en upphittad illers id nummer på den sidan.

#15 det är väl bara hund, katt och häst  =(

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-09-02 17:44 #18 av: LindaBlue

Men hur funkar det att helt enkelt regga hos JBV? Går det att göra med iller? Ok att det blir inte ett specifikt register för illrar, men det borde vara något som vet/ polis tänker på att söka i?

Anmäl
2016-09-03 09:22 #19 av: Blueshift

Antar att du tänker på JBVs hundregister? Det är ju enbart för hundar eftersom det är lag på att hundar ska vara märkta och registrerade. Där måste alla hundar vara registrerade, medans kennelklubben och dylika register är valfritt. Det är också anledningen till att JBV t ex inte har något kattregister, eftersom det inte är lag på det för katt. Något annat register för djur i allmänhet har de väl inte heller?

Anmäl
2016-09-03 20:28 #20 av: LindaBlue

Nej, du har säkert rätt, jag har aldrig försökt registrera något annat djur än hund där, min tankegång var att eftersom de har specifika regler för införsel av hund katt och iller, så borde de alla gå att registrera där. 

Anmäl
2016-09-12 10:58 #21 av: Ceciliaolucifer

Jag försökte sprida FerretID till kliniker och myndigheter men ofta tog det stopp för att jag var privatperson.

Jag tycker nog att det vore bra om man försöker att vara på jbv. Jag vet inte hur länge FerretID kommer att ligga uppe om jag ska vara ärlig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.