Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer

Någon illerkunnig? sjukdom, behöver hjälp

2016-08-07 17:02 #0 av: ferret_2016

Vet någon vad som orsakar denna svullnad vid urinröret?

den sitter inte på penis. verkar inte vara öm.

Vet någon vad det är?

Anmäl
2016-08-07 17:15 #1 av: ferret_2016

menar inte urinröret. tänkte fel..


vid förhudsöppningen. bilden förklarar vad jag menar.

Hoppas någon vet svar

Anmäl
2016-08-08 10:49 #2 av: Blueshift

Sannolikt så är det antingen en apokrin cysta (svettkörtelcysta) eller en apokrin tumör (typiskt apokrint adenocarcinom). Dessa är vanliga på iller och förekommer oftast i områden där det finns gott om apokrina körtlar, t ex kring nacken och kring förhud. 

Cystorna växer som små runda kulor, inkapslade i ett mörkt blåaktigt hölje, fritt rörliga under huden, och innehåller ett klart till gulbrunt sekret. De kan ibland gå sönder och tömma sitt sekret i den omgivande vävnaden, men växer ofta till sig igen. De kan i vissa fall bli mycket stora och bör då tas bort. 

Cystorna är vanligast och är i regel harmlösa, men kan i vissa fall utvecklas till cancer över tid. Tyvärr är det så att när dessa uppkommer i förhuden är risken för cancer avsevärt högre. Det är en typ av cancer med dålig prognos. Om man upptäcker det tidigt och lyckas avlägsna det kirurgiskt finns det en chans för illern att klara sig.

Du bör därför omgående ta din iller till veterinär för att diagnostisera vad det är.

Anmäl
2016-08-10 12:32 #3 av: ferret_2016

Jag tackar så mycket för att du skrev svar,

även fast det inte var något man ville höra men jag förstod

att något inte stod rätt till.

Tack!

Anmäl
2016-08-10 15:01 #4 av: Blueshift

Hoppas det går bra, jag håller tummarna för att det är en ofarlig cysta!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.