Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

starilisering

2016-07-27 01:00 #0 av: alexander123

vad skulle de kosta att starilisera en illerhona o vad kan bieffekterna vara?

Anmäl
2016-07-27 10:07 #1 av: eijla

Jag skulle föredra att kemiskt kastrera  illern med ett chip istället då det är mindre risker. Det är ju alltid risker med narkos och läkningstiden efteråt samt att man tror att det finns ett samband mellan binjuresjukdom och kastrering.  Gå in på denna för att läsa mer om både kirurgisk kastrering och kemisk:

http://iller.ifokus.se/articles/4f29404b88f47251b90027eb-kastrera-din-iller

Jag personligen har kastrerat båda mina illrar kemiskt då jag tycker att det är för mkt risker en operation.  Chip håller i ca 18-24 månader men det är olika från iller till iller. När jag satte in chip kostade det 1500 kronor hos min veterinär men de varierar lite. Att kastrera  illern kirurgiskt är mycket billigare (min veterinär tar 800 kr för det) men jag skulle inte rekommendera det. 

Anmäl
2016-07-28 20:52 #2 av: VeronicaKahlbäck

Jag vill bara poängtera att illrar ska kastreras och absolut inte bara steriliseras.
Idag är suprelorinchip mest rekommenderat, kostnad vet jag inte någon aktuell då det var så många år sedan jag gjorde det sist.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl
2016-07-29 09:37 #3 av: Blue_Lugia

Jag hoppas att personen är seriös, han har ju inte gett respons på nåt av inläggen. :(

I try to make you hate me. But no matter what I do, you still think I'm your friend.
Anmäl
2016-07-29 11:08 #4 av: VeronicaKahlbäck

Kanske ska poängtera att honor måste kastreras då dom riskerar anemi när dom går brunstiga längre perioder.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.