Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

Tankar om köpa iller

2016-07-16 10:50 #0 av: laura87

Jag har haft iller förr , 2 st är utbildad djurvårder /djursjukvårdare . Nu bor jag med en sambo som inte är lika övertygad om detta med att ha iller , våran familj är vi två och 3 barn ålder 4,6,7 dom är uppvuxna med chinchillor och är väldigt lugna med djur . Men i dag har vi inga djur. Min sambos argument är att man tappar lite frihet att ha dörrar öppna på sommaren ex (vi bor i enplanshus hus) och jag förstår honom , och han vill veta hur vi ska göra under nätterna med illern , (hur gör ni alla?) har ni några bra ider om hur både han och jag ska vara nöjda och få allt att funka med en iller. Och vad jag bör tänka på? Eftersom detta är ett stort beslut att skaffa ett djur (eventuellt iller) så vill vi ha alla för och nackdelar från alla håll, då vi inte vill helt gå på min erfarenhet (för när man vill nått kan man själv bli blind och se allt posetivt) Tacksam för svar

Anmäl
2016-07-16 11:02 #1 av: zickan

Som med alla djur är det en del ansvar. Men så mycket mot andra djur känns det inte som illrar kräver.  Det är lätt att sätta upp hårdplastskivor/marshall grind eller nått för dörrar om man vill skydda. 
Många illerägare kör på ett rum man kan låsa in illrarna i på större delen av tiden eller under behov. Jag har en del andra djur och min ena hund är inte helt pålitlig runt illrarna. Så mina vågar jag inte ha löst hela tiden. Speciellt inte när jag vill hålla på med råttorna eller hundarna är ensamma hemma.
Har bara en lägenhet och valt att flytta ut sängen till vardagsrummet så har illrarna hela sovrummet. Eller delar jag av sovrummet så mina två råttburar och balkongdörren som är i det rummet inte kan nås. Kan jag ha öppet åt hundarna till balkongen eller välj låta illrarna ta den.

De med hus och gård. Brukar bygga ute hage till dom. En del har utehagen bara att leka i sedan komma in. En del låter dom bo ute året runt med nån for av liten stuga att krypa in i för värme. Nån har byggt om i sin ladugård/stall och håller dom där.  

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2016-07-16 22:19 #2 av: Bogey

Allt går att lösa.

Vi bor också i ett enplanshus.

För att kunna ha dörrarna öppna på sommaren så har vi illersäkrat vår veranda med genomskinliga PVC-skivor och en grind samt på uteplatsen har vi nyttjat valphagar som avspärrning.

Veranda
Uteplats

På natten bor de i tvättstugan som vi också illersäkrat.

Tvättstugan
Tvättstugan

Dessutom har vi byggt ett utehägn de kan vara i, kolla vår byggtråd.
http://iller.ifokus.se/discussions/5001c61588f4723f5e0066f4-projekt-utehagn

Anmäl
2016-07-27 21:37 #3 av: Ceciliaolucifer

Jag skulle aldrig skaffa iller om inte partnern var med till 100% på det. Det är inte ett husdjur, det är en livsstil.

Anmäl
2016-07-30 14:20 #4 av: Grodan

#3 Visst. MEN... om man nu bor stort och ingen allergi finns, så kanske man kan få ha sitt egna husdjur?

Jag vet flera familjer som inte delar djurintresset där man löst det med att djuren har eget rum/avgränsad del av huset. Det funkar det med. Faktiskt. (Även om det dock aldrig är på samma sätt som att ha illern överallt...)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-04 22:11 #5 av: Ceciliaolucifer

#4 Jag är ju av den åsikten att djur är familjemedlemmar och ska inte behöva stängas in eller begränsas för att man inte har med hela familjen på tåget.

Anmäl
2016-08-05 19:45 #6 av: Grodan

#5 Ja, jag vet. Jag är likadan. MEN... jag har familjeissues... och kanske är det så att TS inte insett att hon borde byta sambo... ännu... under tiden hon inser det borde hon som jag skrev i #4 inte förneka sig sin rätt till illerlycka!!!

skämtar lite, men som sagt... mitt val här i livet är att leva utan människor och enbart med djur... så jag vet ju ändå inte vad jag pratar om... Galenhar dock vänner som har gjort så och det funkar utmärkt... alla problem kan lösas

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.