Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

11 år och illerägare

2016-06-26 09:07 #0 av: Anna_iller

Asså nu är jag lite arg faktiskt!!!! Det är så himla många vuxna som ifråga sätter att jag har iller! Jag har alltid älskat djur överallt annat och läser om dem jämt... Iller har jag läst om redan innan jag fick skaffa än. Anledningen till att jag fick än valp var att mina föräldrar VISTE att jag kunde ta ansvar. Men ändå gnäller då många över att vi har illrarna och framför allt att jag tar hand om honan nästan helt själv. Dom säger att det är rovdjur som hugger och aldrig släpper och vill att jag ska skita i dem! Att det är värdelösa husdjur och så vidare! Anledningen till att dem säger så här är ju pågrund av att illrar har många dåliga rykten men även jämför mig med deras barn i hur dem sköter sina djur.... Vill bara tilläga att jag går ut med dem tre gånger om dagen Milla har jag lärt hoppa och Doris mängder av tricks! Städar varje dag och gosar med dem hela dagarna leker med dem och dem följer med till stallet. Förlåt för långt inlägg men undrar om ni tycker att än 11åring kan ha iller????

Anmäl
2016-06-26 14:26 #1 av: JossanH

Nej, jag tycker alltid att föräldrar till icke myndiga personer har yttersta ansvaret för djuren. Jag skulle tex aldrig omplacera eller sälja en iller till en 11åring.
Klart man kan ta väl hand om sina djur även om man bara är 11 år, det är inte det jag menar, utan det är så mycket runt om som kräver kunskap och en mognad som ett barn inte har än.
Sedan är inte iller ett djur för alla. Och alla illrar är inte djur för alla illerägare heller. Det finns illrar som passar jättebra i barnfamiljer och illrar som inte alls lämpar sig för barn. Det är oerhört individuellt tycker jag.
Skönt att du känner att du trivs så bra med dina illrar :) men jag hoppas förstås även att du har en vuxen som är med och stöttar dig och som är påläst om iller som husdjur och som tex kan hjälpa till att betala om den blir akut sjuk osv.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-06-26 16:11 #2 av: komigentam

Det är svårt att avgöra huruvida en person bör ha djur utifrån hens ålder (mognad kommer inte med åldern, kunskap kommer inte med åldern osv) men när man inte är myndig så  har alltid föräldrarna huvudansvaret så oavsett så är det ju egentligen dina föräldrars djur & ansvar.. Glad 

Anmäl
2016-06-26 20:56 #3 av: Anna_iller

Mina föräldrar stöttar mig jätte mck och störst ansvar har mina föräldrar

Anmäl
2016-06-26 22:13 #4 av: JossanH

#3 så bra :)

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-06-27 12:46 #5 av: LindaBlue

Jag tycker inte man kan/ ska / bör ifrågasätta att det är du som tar hand om den, det gör du säkert jättebra. :) men tyvärr har man läst många, många trådar genom året på olika forum om att djuret blir sjukt, föräldrarna tycker inte det är värt pengarna att åka till veterinären och den som har djuret sitter och frågar om råd om hur man kan hjälpa djuret hemma istället. Det är inte rolig läsning, och det kanske är därför folk regerar? :) Men om det är dina föräldrar som har huvudansvaret och står bakom så är det ju jättebra. 

Anmäl
2016-06-28 22:46 #6 av: Anna_iller

Mina föräldrar står för kostnader samt vaccinationer och så vidare tar för mästa del hand om dem själv eftersom att sköta mina illrar är det roligaste som finns!!! :)

Anmäl
2016-06-28 22:48 #7 av: Anna_iller

Det jag menar när jag skriver för mästadel själv är att dem ingriper när jag är sjuk

Anmäl
2016-06-28 23:34 #8 av: JossanH

#2 vissa former av mognad kommer med åldern. Sedan utvecklas man förstås olika, men om man ser tilt tex konsekvenstänkande så är inte det färdigutvecklat förrän i sena tonåren.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.