Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum

Bygga utegård

2016-05-22 19:51 #0 av: Grodan

När man inte orkar eller kan/klarar av att bygga en utegård från grunden - dvs med träreglar och näta o greja - så finns det färdiga "gårdar" att bygga ihop. Det finns hundgårdar och hönsgårdar. Det är gallersektioner som man fäster ihop på en kvart. Skämtar

Länkar till några sådana gårdar (för att ni ska kunna se och förstå vad jag pratar om):

Problemet är dock maskstorleken (samt att man givetvis behöver näta marken) samt att dörrarna inte alltid verkar "illersäker". Så frågan är lite här om någon vet vart man kan hitta gallersektioner som har bättre maska än 5x10 cm eller 5x5 cm.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-05-25 23:41 #1 av: Grodan

Undrar också om någon testat någon av dessa gårdar till sin iller/sina illrar.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-05-26 07:55 #2 av: Ylva_Källander

Jag tror att hålen blir för stora, så att illrar kan smita ut. Vanligt hönsnät är definitivt det och man brukar ha ganska stora hål till hundar eftersom de inte kan ta sig igenom dem. Om man inte kan bygga så går det alltid att kontakta en byggfirma eller bara kolla upp på nätet hur du gör. Jag har själv byggt tre hönsgårdar från grunden och det största problemet är faktiskt att om du ska göra den inbrottsäker från rävar så tar det tid, vi byggde en i sommras som tog två veckor att bygga pga att vi grävde ner nätet ungefär en halv meter runt omkring så att rovdjur inte skulle kunna gräva sig under, vi tog också ett stadigare nät som var starkare längst ner så att det inte gick att bita genom, jag kommer inte ihåg vilket sorts nät det var men om du ska bygga till en iller so tror jag att det är det du ska använda. (Jag ska se om jag kan ta en bild av det så att du får se)

Anmäl
2016-05-26 08:01 #3 av: Ylva_Källander

https://www.byggmax.se/verktyg/handverktyg-och-redskap/tillbeh%C3%B6r-mur-och-puts/putsn%C3%A4t-p20960

Jag tror att det var det här? Som sagt så är det väldigt dyrt så vi använde det bara till den nedre halvan av hönsgården. Du kan ju meddela Jossan hon har byggt en utegård specifikt till illrar och jag tror att hon har en tråd där hon beskriver vilka material hon använde, hur mycket det kostade samt lite bilder.

Anmäl
2016-05-26 08:22 #4 av: illernettan

Det finns bilder från vårt bygge. Nu har vi byggt från grunden och det var väl inte direkt det som efterfrågades...i alla fall, bilderna finns här, https://www.facebook.com/HPazzulos/photos/?tab=album&album_id=898572510226969 

Anmäl
2016-05-26 16:07 #5 av: JossanH

På blocket brukar det finnas sektioner till katt eller andra smådjur som man köper. Tror det är vanligt galvat rutnät som vi andra använder till utegården.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-05-28 03:18 #6 av: Grodan

#2 #3 Tack för dina svar och att du letade länk, men tyvärr bygga är inget alternativ för mig. Jag har redan en liten hage med gallersektioner som jag nätat och det är på den vägen jag kommer att köra framöver.

#4 Jag kan inte se bilderna där tyvärr...

#5 Tydligen är det mer vanligt utomlands med gallernät i mindre maskor.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-05-28 08:24 #7 av: JossanH

#6 jag menar dom här
http://m.blocket.se/ystad/Voljarer_61594019.htm?ca=14&w=3

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.