Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Godis?

2016-03-09 20:18 #0 av: Ylva_Källander

Jag har läst mycket om vad illrar inte tål men jag verkar inte hitta så mycket om vad de faktiskt kan äta. Jag såg nu för någon dag sedan det skrivas om att ge dem godis, och nu undrar jag vad man egentligen kan ge en iller utan att täppa igen deras tarmsystem? Vad kan de äta och vad man ska undvika?

Tack på förhand tacksam för alla svar

Anmäl
2016-03-09 23:27 #1 av: JossanH

Smidigast är att köpa hund/kattgodis som består av enbart torkat kött.
Annars är ett bra/nyttigt och oftast mest uppskattat godis vetegroddsolja eller vitaminpasta (gimpets multivitamin för katt). Det man ska tänka med de 2 sista är att inte ge för mycket då det kan resultera i överdosering av vitaminer.
Men har man en kort period då man ger lite mer är det ingen fara- tex om man ska toaträna eller socialisera illrar under en kort period.
Det bästa med både oljan och pastan är att den smakar väldigt mycket så man behöver inte ge mer än ett slick på flaskan/tuben för att illern ska tro att den får massor att slicka i sig för att smaken sitter kvar på tungan.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-03-10 13:12 #2 av: Bogey

Godiset Let's Bite från Brit är populärt här hemma. Baserat på 80%-100% kött.

Finns i lite olika smaker för både hund och katt. Kattgodiset är i princip samma som hundgodiset fast tillverkat i mindre bitar.

Vi brukar köpa Chicken Breast för hund eftersom de större bitarna håller sig saftigare längre än småbitarna och sen själva klippa det i lämpliga strimlor för iller.

https://animail.se/#q=let's%20bite

Anmäl
2016-03-10 17:22 #3 av: Rebellkatten

Kan också tipsa om laxolja som godis istället för vetegroddsolja.  Brukar köpa Grizzlyolja som har en jättesmart lite pump.  

Anmäl
2016-03-10 19:44 #4 av: Ylva_Källander

Tack för alla svaren, men vart får ni tag på alla dessa varianter och är det något specielt märke osv (gällande katt/hund godiset som man bör undvika? 

Anmäl
2016-03-10 22:07 #5 av: JossanH

#4 animail.se har en hel del, annars den lokala zooaffären.
Läs innehållsförteckningen. Är det en massa konstiga ämnen och tillsatser så skippa det.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-03-10 22:35 #6 av: Bogey

#4 Länk till Let's Bite hos Animail.se fick du i mitt inlägg ovan. Det finns också i vissa Arken Zoo affärer.

Animail och Arken Zoo har även vetegroddolja
https://animail.se/fyra-ess-np-akta-vetegroddolja.html

Gimpet verkar ha bytt namn till Gimcat. Åtminstone stod det så på senaste tuben jag köpte. Bl.a. Zooplus har den.
http://www.zooplus.se/shop/katt/kattgodis_snacks/gimpet/malt_vitamin/251053

Vill du ha fler alternativ på butiker så gör en sökning på Google.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.