Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
01 - Allmänt

veterinär I Stockholm eller Södertälje?

2016-03-03 11:40 #0 av: Bekka-AR

Hej! Nu har min hona kommit i brunst å jag ska chippa henne nu. Vet ni någon veterinär i Stockholm / Södertälje eller nära som gör det? Märsta är närmaste jag hittat å jag är nu mamma ledig och måste även ha med hunden då det tar för lång tid å lämna han ensam. Har ingen hundvakt för tillfället. Eftersom jag ska åka kommunalt med hund å vagn skulle jag vilja ha det så nära som möjligt. Så undrar jag om det finns någon risk med chipp att illern mår dåligt? Tänkte de kan ju dö av narkosen vid kastrering men hur är det med chipp?

Anmäl
2016-03-03 17:28 #1 av: Rebellkatten

Sätta in chip borde de ju kunna göra på vilken veterinärklinik som helst men om du samtidigt vill få en undersökning så är ju roslagstull eller mälaren djurklinik bäst.  Roslagstull ligger på Valhallavägen 12A och är lite mer central än att ta sig till Sigtuna.  

Vad jag vet finns det inga direkta risker vid att sätta in ett chip, veterinären tar en stor nål med chippet i och sätter in under huden bara. Mina illrar har knappt reagerat när de fått sina chip, en av dem pep till men det är inte så konstigt, de andra har glatt stått och smaskat i sig vitaminpasta. Det enda är väl att man måste hålla koll så att inte chippet vandrar ut ur hålet efteråt.  Det ska kunna kännas under huden. 

Anmäl
2016-03-04 15:15 #2 av: granath.sofia

Jag går alltid till Kent-Erik Binnermark som har Hagsätra veterinärmottagning. Han är bäst! Har alltid gått dit med alla mina djur och det kommer jag fortsätta med. Han har bra koll på illrar oxå, han satte i ett kastrerings chip på min iller för ca 2 veckor sen. Gick på 1500kr.

Anmäl
2016-03-04 16:31 #3 av: JossanH

Gunnel på Roslagstull och Marianne på målarens smådjursklinik är bland de bästa i Sverige på just iller. Marianne skulle jag väl kunna tänka mig är strået vassare då många åker dit med sina illrar och hon får därför väldigt mycket att "öva upp sig" på. Samtidigt känns det som att hon även ligger i framkant gällande senaste rönen om vad som gynnar våra illrar gällande hälsa.
Marianne har öppnat upp 2 av mina illrar och jag har varit där för en mindre utredning av en tredje iller och får jag akuta problem är det 3 timmar i bil upp till Sthlm som gäller.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-03-04 17:23 #4 av: Strumpan

Vad jag vet så tar inte Gunnel emot patienter längre. Hon OP bara. Men de har någon ny vet som e specialist, Isabelle

Mvh JennyAnmäl
2016-03-06 03:24 #5 av: Bekka-AR

Prata med en veterinär där jag bor och hon kunde sätta in chip eftersom det är samma sätt som på hund. Kostar 1400 kr. Tycker ni det är dåligt att hon inte kan något om iller speciellt för enligt henne är det lätt att utföra iaf?

Anmäl
2016-03-06 03:25 #6 av: Bekka-AR

Tänkte blir min pälskling sjuk åker jag till en specialist men idag mår hon ju toppen! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.