Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Ny familjemedlem, hjälp?

2016-02-17 18:56 #0 av: Bodinsson94

Inte helt säkert ännu men kommer förhoppningsvis en ny medlem till våran lilla familj, En iller kille vid namn Hugo på tre år.

Vi ska först ha han här på prov och se hur dom kommer fungera ihop. Hugo, Roddan och Alfred :) Så skulle gärna vilja ha lite tips på hur vi bäst ska göra så dom inte ska ryka ihop. Vi kommer börja med att låta dom ha varandras filtar i början på vägen hem i skilda burar och låta Hugo få vara i ett eget rum som han ska få bekanta sig med först medan vi vinner hans förtroende.

Nått mer förslag på hur vi ska gå vidare?
Mvh Malin.

Anmäl
2016-02-17 22:16 #1 av: JossanH

Kommer dom träffas på Hugos revir?

Skulle det vara så och det fungerar bra mellan dom så kan du packa in alla i samma transport för att förhoppningsvis inte skapa ännu ett "möte" när de träffas hos er.
Fungerar det utan problem så låt dom vara tillsammans. Meeeeeen, nu är det förstås risk för en del slagsmål och bråk i början :|
Vill man minska risken så mycket som möjligt så är första mötet på neutral mark att föredra. Inte hemma hos dina illrar som har ett revir. Möjligtvis hemma hos Hugo men helst utomhus eller i ett nytt rum/utrymme där ingen av dom innan varit.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-02-18 01:00 #2 av: Bodinsson94

Dom ska träffas på Hugos revir. Men då vet jag att dom förhoppningsvis ska åka tillsammans om allt går bra :) men vad gör jag när vi är hemma.. Låta dom vara tillsammans alla tre i hela lägenheten eller nått annat?

Anmäl
2016-02-18 15:05 #3 av: JossanH

Funkar det bra så har du dom ihop hela tiden för att inte skapa problem som inte finns från början :)

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-02-18 22:52 #4 av: Grodan

När jag satte ihop mina killar gick jag långpromenad med dem varje dag för att aktivera dem, göra dem stimulerade och trötta samt för att bonda dem. Allt var dock nytt för dem. Jag, miljön, maten, byn och kompisen...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-21 10:38 #5 av: ting.dangerous

Vad jag gjorde när jag fick hem min andra iller var att skrämbonda dom. Låter brutalt men det funkade på mina. Första introduktionen gick inte alls bra dom betts varann och den nya kissade på sig. Sen läste jag nånstans på nätet att djur, tom människor bonda mycket bättre under stress. Japp satt jag satt dom i samma hage. Startade dammsugaren. Fixat. Nu e dom världens bästa kompisar :)

Anmäl
2016-02-21 19:44 #6 av: Grodan

#5 lol, jag gjorde typ något liknande tror jag... den ena gillade inte alls att gå prom ute

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.