Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer

Iller tänder

2015-12-03 01:32 #0 av: erejser96

Hej tänkte fråga om någon vet hur Jag ska gå till väga med tiffanys tänder? Hon blev ju vanvårdad innan hon kom till mig. Han slippade ner hennes tänder grovft som ni kanske ser 😔 hon ska till veterinären den 10 december och bli kastreras id märkt och vaccinerad. Jag bad dom kolla på tänderna då. Men har ni andra tips ? Tacksam för svar ! De får köttben inland. Hon är snart 3år och hennes tänder är verkligen i dåligt skick. Kan jag börja borsta tänderna på henne? Eller vad hade ni gjort. Isåfall vad för tandborste /tandkräm. Jag blöter upp hennes torrfoder orieen med kyckling smak!

Anmäl
2015-12-03 02:02 #1 av: Zolah

Men huvva, hur kan man? låter som hon kommit till ett fint hem :3

Anmäl
2015-12-03 02:56 #2 av: erejser96

Tusen tack! Ingen anning :( ! Synd att man inte kunde skaffa nya tänder till djur.

Anmäl
2015-12-03 09:28 #3 av: komigentammie

Hujja, stackarn. Vilka tänder Ledsen

Du vet hur knäckebröd fastnar i tänderna & så på oss människor när vi äter? Folk brukar jämföra knäckebröd & torrfoder.. Tror knappast blött torrfoder är bättre, isf kanske blötmat av bättre märke alt. färskfoder..

Ben är nog det bästa för att vårda tänderna naturligt. 

Anmäl
2015-12-03 11:23 #4 av: Adrianaisaksson

Ser precis ut som vårans tjejs tänder. Hon var helt vanvårdad innan hon kom hit. Hon fick bo i en bur som var mindre än en vanlig transportbur så hon bet av sig tänderna, sedan slipade förra ägaren hennes tänder till ingenting för att inte få ont när hon bet till. Frysa är bara åtta månader nu och vi har varit till veterinär med henne men allt vi kunde göra var att vara försiktiga med mat, borsta försiktigt och hålla koll på dem. Hennes tänder är mycket finare nu än när vi fick henne men hennes fina spetsar kommer aldrig kunna ut, hon skulle verkligen behöva nya tänder men det går ju ej. Det är ganska kul att se henne försöka äta upp dimmas mat som innehåller stora ben bitar haha.

Anmäl
2015-12-03 12:37 #5 av: erejser96

Tack för tipsen :)

Anmäl
2015-12-03 13:12 #6 av: JossanH

Det är förmodligen otroligt smärtsamt. Ni vet när man har hål och det ilar. Troligtvis kommer tänderna behöva dras. Det är förstås inte gratis men absolut troligast nödvändigt. Kan bara tänka mig smärtan hon gått med i 3 år..
Man ser tom att pulpan är av. Det gör att allt gör ont att äta och resten av tänderna får lida för att hon inte vill tugga ordentligt.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-03 13:22 #7 av: Vaedervax

Ush så hemskt.. :( Ville också ställa en fråga, vad är det för ben som ska vara bra för illerns tänder? Har en hane på fyra år och har börjat att få lite karies, skulle det kunna hjälpa mot det? 

Anmäl
2015-12-03 14:03 #8 av: komigentammie

Kycklingvingar, grissvans, kycklingfötter har ganska smala ben som ska vara ok för iller. Ska vara bra för tänderna, många med hund som ger råa ben ist för borstar tänderna Glad

Anmäl
2015-12-03 14:44 #9 av: JossanH

Kycklinghals är outstanding. Många små kotor som kan göra fula tänder kritvita.
Förr körde jag på torkade halsar men de som säljs nu är ofta för porösa. Vill man köpa färskt så säljs det bland annat på jipotimas och jag har skickat efter och halsarna var fortfarande frysta när jag hämtade ut dem.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-03 14:50 #10 av: JossanH

Till TS vill jag också säga att det kan förstås bli en dyr historia. Är hon försäkrad lär det knappast täcka i och med att tänderna är förstörda sedan länge.
I och med din bakgrund här på ifokus, där du bland annat har tiggt pengar för vård av tidigare djur, omplacerat sjuka djur, skaffat och omplacerat ett antal illrar på kort tid, så vill jag direkt nämna att iller.ifokus inte är en plats för dig att tigga pengar på. Jag anser att man tar hand om de djur man har, klarar man det inte ekonomiskt, skaffar man inte fler.
Med det sagt får jag önska lycka till. Hon behöver vård snarast i och med smärtan hon troligtvis gått med i flera år.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-03 14:56 #11 av: erejser96

Som sagt jag har inkomst nu. Står även att hon ska vaccineras id märkas och kastreras 10 december väldigt svår utan pengar.. Ja jag tänkte om dom skulle dras. Hon är inte försäkrad va inte så längesedan vi bestämde att hon skulle få vara kvar här. Hon har blivit så lugn och trygg. Men ska försäkra henne hos agria Ted är också försäkrad. Ska tänderna dras så är det de som får göras. Tycker tänderna ser hemska ut. De ska kolla på hennes tänder den 10 december :)

Anmäl
2015-12-03 15:04 #12 av: erejser96

Vart står det att jag ska tigga pengar? Jag bad om råd och inget annat? Har inte omplacerat sjuka djur. Om ni tänker på Nikita som nya ägaren va helt säker på ett hårstrå i ögat. Men sen växte de hår under ögonlocket sen hade hon infektion så vet inte vad som stämmer där. Sa även att jag trodde på infektion det hade hänt samma dag. Sa att hon kunde Va kvar här och tas till veterinären. Men hon skulle ha henne. Inte fått alla pengar och hon har tydligen inte henne hemma. Jag va hos henne men hon kom ut med slag trä och skulle slå mig i huvudet tydligen. Och hennes kompis som tog knubbis lever inte längre blev inte ens informerad av att knubbis va död. Hon blev uppäten av deras hund... Och hon som har Nikita visste om de men berättade ingenting. Hon skulle även skicka bilder på den döda iller som hade avlidit 3 veckor tidigare. Så va en chock för mig. Och Nikita får jag inte veta vart hon är. Bryr mig inte om pengarna vill bara att Nikita ska komma hem.. :/ och sen har jag inte gjort något fel mot djuren då länstyrelsen har varit här. Det ända va att ekorrarna har för liten bur. Och de ska säljas har ingen möjlighet med större bur.! Sen hade uppfödaren fler ekorrar och minde bur än mig.

Anmäl
2015-12-03 15:06 #13 av: erejser96

Som sagt jag döljer Ingenting.

Anmäl
2015-12-03 15:14 #14 av: JossanH

#11 jag bara förvarnar i och med din bakgrund här på ifokus. Det finns mycket kring dig och dina djur. Mycket som man kan ställa sig frågande till, så därför ville jag klargöra vad som är okej och inte här inne innan det blir något rabalder.

Sedan är det förstås irrelevant hur någon annan håller sina djur olagligt om man själv får påbackning om att ens egen yta för djuren inte är laglig.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-03 15:16 #15 av: erejser96

Som sagt länstyrelsen har varit här och jag skrev vad dom gjort för bedömning. De va även väldigt fascinerade av Ted o Tiffany. Väldigt trevliga :) så förstår inte varför man ska behöva spä på de. Frågade endast om råd om hennes tänder om de fanns något man kunde göra själv så länge :)

Anmäl
2015-12-03 15:18 #16 av: erejser96

Och nu har Jag svarat. Så tycker vi ska hålla oss till frågan :)

Anmäl
2015-12-03 15:20 #17 av: erejser96

Sen är de väldigt mycket snack som går. Som absolut inte stämmer :) skönt att länstyrelsen som kan allt runt djur har varit här och sagt att jag sköter djuren bra. :) roligaste är Nog att ingen av alla som pratar har någonsin tagit ett kliv in i mitt hem och kollat om saker o ting faktiskt stämmer.

Anmäl
2015-12-03 17:21 #18 av: Radomila

#12 Det där låter ju jävligt illa. Kollar du inte vad det är för folk du säljer dina djur till? Jag anser att det är ens skyldighet att se till att ens djur hamnar hos vettiga ägare. När det kommer till tänderna är jag ganska säker på att de kommer få ryckas. Pulporna är ju för sjutton helt blottlagda! Hon måste ha jätteont! Mata henne med så lättäten mat som möjligt fram tills det att du ska till veterinären med henne. Rumstenpererad blötmat tror jag är lite snällare för hennes tänder.

Anmäl
2015-12-03 17:40 #19 av: erejser96

Blöt mat får hon. ☺️ Jo självklart jag visste vem denna personen va träffat henne flera gånger jätte trevlig. Och hennes kompis verkade jätte trevlig med. Varför tror du jag är så chockad ?! Fanns inte på kartan att allt detta skulle hända ! Är helt sinnes sjukt :(

Anmäl
2015-12-03 17:40 #20 av: erejser96

Blöt mat får hon. ☺️ Jo självklart jag visste vem denna personen va träffat henne flera gånger jätte trevlig. Och hennes kompis verkade jätte trevlig med. Varför tror du jag är så chockad ?! Fanns inte på kartan att allt detta skulle hända ! Är helt sinnes sjukt :(

Anmäl
2015-12-03 18:14 #21 av: komigentammie

Saknas det kommentarer eller är det bara för mig?

Anmäl
2015-12-03 18:22 #22 av: erejser96

Ser inget som saknas ?

Anmäl
2015-12-03 18:22 #23 av: erejser96

Ser inget som saknas ?

Anmäl
2015-12-03 19:10 #24 av: komigentammie

Ah, kanske bara jag som inte hänger med då. Tack Glad

Anmäl
2015-12-03 19:17 #25 av: Radomila

Du tror inte att det kan vara värt att göra en anmälan när någon hotar dig med bollträ? Och någon typ av anmälan på kompisen som illern dog hos. Det där är ju felhantering så det bara skriker om det. En borde ju ha mer koll ifall ens hund är benägen att bita ihjäl ett annat djur. Det låter konstigt överlag. Har själv två hundar som funkar bra ihop med illrarna, något gnabb har väl uppstått vid enstaka tillfälle med min förra iller, men då var det ändå hon som "vann".
Hade ni någon överenskommelse om att illern skulle tillbaka till dig ifall hon inte kunde ha kvar henne förresten? I så fall kan du gå till polisen med det också, muntliga avtal är lika giltiga som skriftliga. 

Anmäl
2015-12-03 19:35 #26 av: iCornflakes

Blötmat & torrfoder som man lagt i blöt är inte samma sak.

Anmäl
2015-12-03 19:56 #27 av: erejser96

Tuvär skrevs bara summan pengar på kvitto och att vi skulle ha kontakt. Litade så mycket på dom :( önskar att vi skrivit Anorlunda. Men att säga att hon ska skicka bilder på illern när hon vet att den är död. Det gör mest ont i mig. Sen bara säger iskallt huden åt upp henne. Öga mot öga. Tog reda på vart dom bodde båda 2 åkte en bra bit för jag ville veta hur de va med dom :(

Anmäl
2015-12-03 19:56 #28 av: erejser96

Vad ska jag köpa för (blötmat)?

Anmäl
2015-12-03 19:56 #29 av: erejser96

Vad ska jag köpa för (blötmat)?

Anmäl
2015-12-03 20:17 #30 av: erejser96

Ingen som rekomenderar någon bra blöt mat? Jag har hört att man avsolut inte ska ge blötmat, men borde väl vara ett undantag med tiffany då.

Anmäl
2015-12-03 20:27 #31 av: Feliiciia

Mush för hund/katt borde väl funka, annars kan man väl ge blötmat som man ger till katter.

Anmäl
2015-12-03 20:31 #32 av: Feliiciia

http://www.mushbarf.com/sv/var-hundmat/mush-barf-basicr/mush-barf-basicr-kycklingmix den här borde funka.

Anmäl
2015-12-03 21:12 #33 av: iCornflakes

Sorry, satt på jobbet. Kan inte rekommendera något blötfoder då jag inte har någon erfarenhet utav det. Påpekade bara att det är två olika saker då du sa att du gav henne blötfoder redan. Vad jag skulle gjort är gå till en större djuraffär och fråga dom som jobbar där. Läs innehållet på de olika alternativen och bestäm utefter det. Du bore ju veta vad en iller ska äta nu kan man tycka. Jag hade nog börjat med att kolla på Mush som tidigare person nämnde, läst mycket bra om det. Hoppas det löser sig med hennes tänder, måste vara smärtsamt att försöka äta med nedslipade tänder.

Anmäl
2015-12-03 21:18 #34 av: erejser96

Blötmat har jag ingen erfarenhet , då jag lärt mig att det är dåligt :) torrfoder är orien som sagt hade charnia lynx från en böran med de blev jätte dåliga :) sen behöver man inte vara otrevlig och skriva de borde du ju veta nu? Torrfoder vet jag men när det kommer till blöt mat har jag ingen erfarenhet precis som du skrev :) tack för resterande svar.

Anmäl
2015-12-03 21:20 #35 av: erejser96

Denna menade du då eller :) ?

Anmäl
2015-12-03 21:37 #36 av: iCornflakes

Inte vart jag otrevlig och ifall du tog det så ber jag om ursäkt. Men det är ju samma sak som torrfoder. Vad en iller behöver för att överleva förändras ju inte för att man ger torr/blötfoder. Men hur som helst, ja, den. Kolla i djuraffärer ifall det finns olika varianter. Det kanske finns en sort som lämpar sig bättre till illrar än en annan osv. Och kolla med veterinären när du ändå ska dit, dom vet säkert vad hon behöver! Lycka till.

Anmäl
2015-12-03 21:43 #37 av: erejser96

Ska jag absolut göra ! Tack

Anmäl
2015-12-03 21:48 #38 av: Radomila

Det spelar ju inte så stor roll vad ni hade för avtal egentligen, har en andra djur i hemmet har en ett ansvar att hålla koll så att de inte skadar varandra. Hade jag varit du skulle jag anmäla den människan direkt. Herrejävlar vad hemskt, låta hunden bita ihjäl illern... Jag menar så svårt är det inte att ha dem i olika rum till en början om en är osäker.

Tog du reda på innan vad de hade för erfarenhet och kunskap? Det går ju givetvis att ge skenet av att vara mer kunnig än vad en egentligen är.

Jag tycker i alla fall att du ska anmäla detta. Både hon som hotade dig och kompisen som illern blev ihjälbiten hos.

Anmäl
2015-12-03 21:50 #39 av: erejser96

Jag är inte så mycket för att anmäla människor och vet inte riktigt hur Jag ska gå till väga. Det är fruktansvärt de som har hänt. Ena tjejen skulle ha erfarenhet men inte kompisen och hon skulle hjälpa henne utan erfarenhet då dom bor nära. Men som sagt ska se vad jag ska göra har inte riktigt orkat ta tag i något då jag varit väldigt ledsen.. Hoppas du förstår.

Anmäl
2015-12-03 21:55 #40 av: erejser96

Uch nu blev de känsligt igen.. Tar o vilar lite med Ted nu och tänker på annat. Kan Fortfeande inte fatta vad som hänt! Sköt om er och era djur!

Anmäl
2015-12-03 22:06 #41 av: Feliiciia

#35 Japp det är det. :)

Anmäl
2015-12-03 23:15 #42 av: JossanH

Ang blötmat så kan du köpa vanlig mjau i mataffären. Det innehåller svenskt kött och utan en massa spannmål, tillsatser. Det är den man rekommenderar till katt. Sedan är det förstås inte säkert hon äter något utav det..

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-04 00:58 #43 av: erejser96

Okej okej. Precis vilket av mjau ska man ha då? Kan du länka bild och innehållet :)

Anmäl
2015-12-04 04:35 #44 av: Radomila

Förstår givetvis att det är jobbigt, men tänk på att de mycket troligt kommer fortsätta vara ansvarslösa med framtida djur. Anmäler du drar du en gräns som förhoppningsvis gör skillnad.
Det är klart att en känner sig orkeslös när sånt här händer och jag har förståelse för att du inte vet hur du ska gå till väga, men det skulle du givetvis få hjälp med om du kommer till skott med att göra en anmälan, vilket jag fortfarande tycker att du borde göra.

Anmäl
2015-12-04 06:52 #45 av: Vaedervax

#8 och #9 Tack så mycket för era svar! Nu ska jag ut i affärer och prova :D

Anmäl
2015-12-04 08:01 #46 av: JossanH

#43 du får kolla själv. Antingen i butik eller googla. Vanlig mjau blötmat. Förslagsvis kyckling eller liknande i och med att det är en smak som oftast gör hem.
Eller så blöter du upp torrfoder så länge.
Antagligen kommer det gå bra att äta vilket foder som helst när väl tänderna är borta för då försvinner smärtan och obehaget.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-04 15:41 #47 av: komigentammie

De burkar som gäller när det är Mjau (vad jag lärt mig) är de större varianterna (vet där finns småburkar, påsar osv men det är inte dom) & det är alla de smakerna i dom burkarna de ska gälla. De burkarna har sån ögla att öppna locket med, ifall det hjälper. 

Anmäl
2015-12-04 18:57 #48 av: erejser96

Köpte påsar ☺️ Så kan jag ge 2 om dagen. Har blött upp hennes torrfoder annars, tack för svar !

Anmäl
2015-12-04 21:26 #49 av: erejser96

Jaha ja vad gör ja nu då.
Bara såsen som passar fröken :)
Får väl prova och mosa allt innan kanske ?

Anmäl
2015-12-04 21:26 #50 av: erejser96

Jaha ja vad gör ja nu då.
Bara såsen som passar fröken :)
Får väl prova och mosa allt innan kanske ?

Anmäl
2015-12-05 15:30 #51 av: komigentammie

Vår katt är mer av en såsperson också  så jag har fått testa massa olika märken.. Kanske funkar att mosa det, testa Glad

Anmäl
2015-12-05 16:53 #52 av: Strumpan

Varför har du inte åkt in akut med henne? Hon måste ju ha så vansinnigt  ont. Hon kanske kunde fått smärtstillande så länge

Mvh JennyAnmäl
2015-12-05 17:05 #53 av: granath.sofia

Det är för mycket vatten i mjau blöt maten. En iller måste äta mer av den än vad som är möjligt för att kroppen ska hinna smälta allt som den behöver från fodret. Rekommenderar därför inte alls blöt mat. Den MUSH dom rekommenderas i tråden bör du inte heller ge då det inte är ett helfoder. Ett tips är Mush Vaisto katt. Den gula påsen. Det är ett helfoder som ska funka bra! :)
http://www.mushbarf.com/sv/var-hundmat/vaisto-cat-kyckling-not-800-g

Anmäl
2015-12-05 17:20 #54 av: JossanH

#53 detta gäller alltså till den 10e dec då hon ska till veterinären så ingen permanent lösning.

#52 håller med dig Strumpan. Borde åkt in direkt illern flyttade in. Måste vara fruktansvärt plågsamt.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-05 17:53 #55 av: granath.sofia

#54 förstod det men det är ju bra att uppmärksamma då oxå att hon inte kan ge det som ett helfoder. Hon trodde ju att man bara kunde ge köttfärs när hon skaffade Ted så tänkte att det var bra att förklara att det faktiskt inte funkar förutom i nödfall.

Anmäl
2015-12-05 17:55 #56 av: granath.sofia

#54 Och det är väl ändå bättre att ge ett bra foder som faktiskt är ett helfoder? Mush Vaisto cat som jag hänvisade till kan hon fortsätta ge om hon skulle vilja och det är BRA för hennes Iller till skillnad från de andra fodrena ni tipsade om.

Anmäl
2015-12-05 19:04 #57 av: Strumpan

#54 Jag minns för några år sen när min rot hade gått av (jag gnisslar tänder) så kändes 1h utan smärtstillande fruktansvärt. Den där tösen ska gå så där i 5 dagar till....

Mvh JennyAnmäl
2015-12-05 19:04 #58 av: Strumpan

#54 Jag minns för några år sen när min rot hade gått av (jag gnisslar tänder) så kändes 1h utan smärtstillande fruktansvärt. Den där tösen ska gå så där i 5 dagar till....

Mvh JennyAnmäl
2015-12-05 19:24 #59 av: erejser96

Trodde absolut inte att man bara kunde ge köttfärs..

De har ingen tidigare tid! Ska ju till blåstjärnan ! Ingen annan här som tar imot iller.

Anmäl
2015-12-05 20:12 #60 av: granath.sofia

#59 jo det gjorde du visst. När någon påtalade att du inte bara kunde ge köttfärs så sa du att vi på Iller i fokus sagt det och så frågade du hur vi skulle ha det och då förklarade flera att du inte kunde ge bara köttfärs. Sen gav du din iller jättemycket falukorv när vi sagt att du kunde ge din Iller lite rått. Därför försökte jag vara extra tydlig den här gången med vad som är BRA och vad som din iller inte bör äta mer än i nödfall. Jag menade att hjälpa dig att utfodra din iller rätt, hoppas det var till hjälp :)

Anmäl
2015-12-05 20:36 #61 av: Radomila

Blå stjärnan har akutmottagning som är öppen dygnet runt. Det kan vara några timmars väntetid dock då det inte är lika många exotiskt kunniga veterinärer på plats som "vanliga" veterinärer. Så du vet. Du måste inte boka tid, det går att åka in akut. Det kostar 1500 kr extra utöver den vanliga besöksavgiften, men i detta fallet så borde pengarna inte spela någon roll. Hon lider ju med största sannolikhet. 

Anmäl
2015-12-05 21:04 #62 av: erejser96

Vad man än gör är det fel.. Jisses vilket gnäll. Och nej de skulle kosta 4000kr typ bara för besöket på helgen ! Frågade sist vi va inne. Och de man får till svar på akut tid vi tar imot dom döende först så de vill att man väntar.

Anmäl
2015-12-05 21:05 #63 av: erejser96

Vi har en tid bokad och de ska då titta på tänderna dom sa inget om att jag skulle komma in tidigare med tänderna. Veterinären borde väl endå veta bäst ? Tycker man iallafall.

Anmäl
2015-12-05 21:57 #64 av: Strumpan

Men om de inte har någon tidigare tid måste du ju kontakta någon annan vett.  Förstod de verkligen hur det såg ut i munnen?

Mvh JennyAnmäl
2015-12-05 22:04 #65 av: JossanH

#55 jo det är klart att man kan behöva vara tydlig ibland.
Klart musch är bättre men också lite svårare att få tag på och min erfarenhet säger att det också är svårare att få illrarna att äta.

Och jo TS, du försökte utfodra din iller med köttfärs och surade till när andra kommenterade att det inte har bra..

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-05 23:25 #66 av: komigentammie

Som sagt är mush oftast svårare att få tag i. Jag har inte hittat någon hemsida än som levererar till mig  & jag bor i en liten by så vår djuraffär tar inte in  då jag har frågat så i ett akut fall kan det vara bättre om man får tag i något enkelt märke som kan duga för tillfället. Mjau ska då vara bästa på marknaden som är lättillgängligt, vad jag lärt mig. 

Anmäl
2015-12-06 02:50 #67 av: Radomila

Jag var på blå stjärnan med min förra Iller för ca 3 månader sen. Utöver den vanliga kostnaden på 700kr skulle 1500kr tillkomma. Detta sa de till mig på telefon eftersom att det var ganska akut med henne. lyckligtvis fick jag en tid morgonen därpå. Möjligt att det är dyrare på helger ja, men du har väl vetat hur hennes tänder sett ut ett tag och mycket väl kunnat åka in tidigare på en vardag. Sen tvivlar jag starkt på att det kostar mer än dubbelt så mycket på en helg.

Anmäl
2015-12-06 09:48 #68 av: granath.sofia

#66 Ja okej, jag har aldrig haft några problem att få tag i mush så det visste jag faktiskt inte. Mjau är ju bättre än inget om det bara ska ges några dagar. Dock har Rebecka köpt fel. Mjau konservburk är det som är bra, tror inte att de i portionspåsar är speciellt bra. Men även det i några dagar är ju bättre än inget.

Anmäl
2015-12-06 17:24 #69 av: zickan

Inte så svårt få tag på runt göteborg http://www.mushbarf.com/sv/orter/goteborg
Flesta arken har tagit in färskfoder i nån form. Många av dom har för katt med som är bästa till iller. Men för att bara få i stackarn mat med bra näring. Så skulle jag även övervägt det som är anpassat till hund. 
Jag brukar ge dessa som lite extra gott ibland. Innehåller lite större bitar och inte så mycket vatten. https://www.arkenzoo.se/schesir-jelly-tuna-chicken-85-g-032784-6#product_tabs_additional_tabbed

Men ja hitta mat är inte svårt alls. Leta upp nån med en köttkvar och be dom mala ner diverse kött, lever, hjärta mm man köper med sig dit. Eller kanske de redan har. 
Finns flera barf grupper på fb man kan höra i. Finns en som heter nått med göteborg. Har hittat massa skoj där själv. 
Sedan finns en hel uppsjö med tillskott man kan blanda ner som man väljer mala kött själv. För det kommer behövas enklare mat livet ut efter tänderna dragits ut. 
Enklast är nästan skaffa en kvarn och mala själv. Många illrar är petiga. Bra att testa sig fram på vilken djurart som går ner. 
Min tant har alltid varit petig på koncistens, innehåll, smak mm. Nått som alltid gått ner i alla former är kanin, älg, rådjur, hjort, vildsvin. Och grismixen mamma mal ner när de köper halv gris. Men när jag gör det äter hon det inte. Tror mamma har mer ben i sitt. Eller ska fröken promt ha gotländskt haha. 
Ändå ett jäkla petjobb och mycket man måste läsa på. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2015-12-06 22:55 #70 av: JossanH

#69 förutsatt att illern äter rått kött ☺️
Mina gör iof det men spottar i det mesta som är färdigmalt 😳

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-07 20:00 #71 av: komigentammie

Är nog enklare om man bor nära storstäder, absolut. Glad

Anmäl
2015-12-11 06:52 #72 av: erejser96

Hon har fått färsk foder men rekommenderar torrfoder endå. Vetinären sa att de bara va lite tandsten hon hade inte ont av de och behövde inte dra några tänder! Hon kunde äta torrfoder för det är bra mot stånd då hon inte har några problem med tänderna så skönt !

Anmäl
2015-12-11 06:55 #73 av: erejser96

Juste till er som anmäler mig och skriver såna ironiska saker 😂 går falukorv varje dag Tvingar ihop katt och iller för de ska se söt ut. Att jag har 2 aggressiva hanar allvarligt Ted har aldrig varit aggressiv Gud så kah skrattade har inte ens 2 hanar. Man får ju ta reda på
Sanningen om man ska anmäla. Här är rapporten iallafall från länstyrelsen ' inte ett ända jäkla fel på mina illrar.

Anmäl
2015-12-11 06:55 #74 av: erejser96

Anmäl
2015-12-11 06:55 #75 av: erejser96

Anmäl
2015-12-11 06:55 #76 av: erejser96

👋

Anmäl
2015-12-11 06:56 #77 av: erejser96

👍🏻

Anmäl
2015-12-11 06:56 #78 av: erejser96

.

Anmäl
2015-12-11 06:56 #79 av: erejser96

.

Anmäl
2015-12-11 06:57 #80 av: erejser96

.

Anmäl
2015-12-11 06:57 #81 av: erejser96

.

Anmäl
2015-12-11 06:57 #82 av: erejser96

.

Anmäl
2015-12-11 09:29 #83 av: komigentammie

Veterinärer brukar säga sånt om torrfoder, dels för de är sponsrade av ex. Royal canin som är ett skitmärke.. Kolla illerns näringslära & jämför med färskfoder samt torrfoder. Svaret är givet Glad

Anmäl
2015-12-11 09:30 #84 av: komigentammie

Förresten, ena katten var ju din samt tror du nämnt hunden som din med? Funderar

Anmäl
2015-12-11 09:35 #85 av: erejser96

Har ingen katt? Mamma har fött upp dom själv för de första, de äter orien med kycklingsmak så falukorv varje dag för jag gav det en dag och tog bort de när folk sa att de inte va bra. Hunden är mammas roligast av allt hela lägenheten smutsig min mamma som är så pidant snacka om att skämma ut sig. Haha! Men nu har ni de svart o vit så vill inte ha med er att göra mera eller a ja tänker inte svara mera iallafall. Ville bara visa dom som tvekat på mig att de inte stämmer allt skit snack. Ekorrarna är inte kvar häller. Så nu har ni fått svar på det med nu går jag ur här tack o hej !

Anmäl
2015-12-11 09:56 #86 av: komigentammie

Okej.. För du lade upp MASSA bilder på EN av katterna & kallade den din.. Du lär nog inte slippa undan fler anmälningar men lycka till.. 

Anmäl
2015-12-11 10:09 #87 av: erejser96

Men snälla de står svart på vit att jag inte gjort några fel ? Finns inget att anmäla för jisses. Klart jag kan kalla henne min eftersom att jag bor hemma hon är ju jätte söt. Men bara för det betyder de inte att hon ska flytta med mig. Varsågod anmäl de leder ju inte någonstans. Puss o kram

Anmäl
2015-12-11 10:54 #88 av: Rebellkatten

Det var för övrigt fel mush vaisto-mat. Den där är för hundar och innehåller grönsaker också. Det ska vara den för katt. 

Anmäl
2015-12-11 11:01 #89 av: erejser96

Tur att hon inte tyckte om den då ☺️ Hon äter sitt torrfoder va ju inga problem med tänderna så jätte bra.

Anmäl
2015-12-11 13:20 #90 av: JossanH

röntgades tänderna? Jag skulle absolut konsultera en annan oberoende veterinär för de tänderna kommer behöva dras.
Nej torrfoder gynnar inte tandhälsan ;)
Djurens tänder är gjorda för att såga sönder sin mat, inte krossa den, därför funkar inte torrfoder för att hålla tänderna rena. Alla illrar som går på torrfoder får tandsten.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-11 23:20 #91 av: erejser96

Men jisses. Är de torrfoder så rekommenderas orien kyckling jätte bra foder med massa kött. Vet du vad man gör så tandsten inte uppstår? Ger de kyckling ben/vingar osv sen annat kött slag. Det fungerar som att de borstar tänderna ☺️ Teds tänder är jätte fina. Tiffanys tänder är som dom är efter vad hon varit med om. som jag skrev vi va på blå stjärnan exotiska avdelningen och de kollade tänderna. De va ingen fara dessutom hade dom fått in illrar med ännu värre tänder. Jag ger de torrfoder så är de bara jag ger dom ju inte Friskis och sån skit andra gör. Då ska de vara foder av bra kvalitet. Annars kan de kvitta. Att barfa ger jag mig inte In på eftersom jag inte har erfarenheten som krävs för tillfället: ska man skaffa iller i framtiden så kanske man kan läsa på tills nästa gång absolut. Sen kan jag lova att det inte är bara jag som ger illrar torrfoder. Men eftersom alla har något problem med mig är det lättast att kastat skit på mig. Även om jag förklarar saker hittar ni något nytt härligt att ni har en fritid iallafall. Själv har jag massor o göra om dagen så jag inte hinner ägna hela mitt liv här.

Anmäl
2015-12-13 18:18 #92 av: Bodinsson94

"Ska man skaffa iller i framtiden så kanske man kan läsa på tills nästa gång absolut" Man borde läsa på ordentligt innan man gör det och inte efter..

Får väl jag lite skit för det jag säger men men.. Du ändrar din version av saker hela tiden. Vare sig det är illrar, katter, ekorrar eller råttor..

Man börjar ju fundera vad som egentligen är sant.
Är vad jag tycker och står för det.

Anmäl
2015-12-13 22:25 #93 av: JossanH

Ja, jag orkar inte ens diskutera i den här tråden längre. Allt vrids och vänds på. Och vad har dessa rapporter med illerns tänder att göra eller med tråden att göra över huvud taget...?

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-14 08:31 #94 av: erejser96

Att jag sköter mina djur läs punkterna. Tänderna är redan kollade tror en veterinär vet vad dom gör och säger om jag ska vara ärlig. Ni ville ju anmäla mig till länstyrelsen ni lyckades ? Och blev besvikna för jag sköter om mina djur. De är inte mitt problem finns inget att diskutera.

Anmäl
2015-12-14 09:49 #95 av: komigentammie

Det är väl bra att de anser du sköter dina djur, vi andra kan bara hoppas de har rätt. Men de tyckte nog inte du skötte dina djur i  och med sugar gliders så det du säger är ju fel, de ansåg inte att du skötte dina djur fläckfritt. Däremot hoppas jag du har fokus på dina illrar & fortsätter med dom ist. för massa smådjur som kan ta skada (spec av illrarna).

Anmäl
2015-12-14 13:10 #96 av: JossanH

#94 vilka är "ni"? Jag har inte anmält dig. Jag har ingen insikt i hur du sköter om dina djur. Jag är inte insatt i allt du skriver på Facebook. Jag vet bara det du själv har skrivit här på ifokus.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-14 13:20 #97 av: JossanH

Och visst är det ju jättebra att länsstyrelsen anser att du ju följer lagen (om vi nu ska diskutera djurhållning här...).
Sedan vet jag personligen iaf ett par ärenden där länsstyrelsen godkänt djurhållning men där man själv kanske anser att det finns en hel del brister. Lag och etik går sällan hand och hand när det kommer till djur tyvärr. Ska det bli ordentlig påbackning är det grav vanskötsel under längre tid som gäller.
En bekant som hade iller och kanin tex tyckte jag skötte om båda djurslag väldigt bristfälligt men allt var inom ramen för lagligt och en anmälan hade inte lett till något alls. Även om jag själv fick en stor klump i magen..
Så säkert anmäler många pga dålig magkänsla och att saker inte känns rätt, men det kan vara fullt lagligt och utan brister på pappret.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2015-12-17 09:09 #98 av: FerretCrow

#73 vadå inte 2 hanar... Nej nu nej men du har haft både Ted och hans bror. du omplacerade brodern för att denne var så aggresiv mot ted. och det är väl det någon då anmält.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2015-12-21 22:27 #99 av: P4go

Veterinären har verkligen inte alltid rätt...
Och eftersom du bor i åsa antar jag att du var i Göteborg då det är enda stället som egentligen kan iller här i närheten.
Dom gjorde fel men min hona när jag var där så nej, veterinärerna har inte alltid rätt.
Dom tänderna ser hemska ut!

Anmäl
2015-12-21 23:05 #100 av: Olofami

Hej! 

Jag ska inte lägga mig i alltför mycket och har inte läst hela tråden, och tänker därmed inte döma någon. Som JossanH skrev tidigt ser tänderna hemska ut och det kan bli väldigt dyrt om något behöver göras. Om det är så att det är kostnaden som är problemet för dig så kan jag betala, både för en second opinion och för det ingrepp som eventuellt behöver göras. Skicka mig i så fall ett PM, och jag lovar att hålla hela kalaset bara mellan oss. Det smärtar i min själ att se de där tänderna. Och ja, jag är fullt allvarlig. 

Anmäl
2015-12-25 19:09 #101 av: Adrianaisaksson

Skulle inte betala för henne för illern kommer bara bli omplacerad och hon kommer sno pengarna.

Anmäl
2016-01-05 09:54 #102 av: FerretCrow

Detta har ej med tråden specifikt att göra men minns en annan tråd att du grinade och inte visste vart dina valpar tar vägen och vad som sker.

Har du sett att både teds bror och valp från dig återigen måste byta hem?

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=69149453&ref=ads&myad=69149453

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-04-07 14:48 #103 av: Itchy

nu håller TS på och tigger pengar i massvis! med olika djurgrupper på FB, så håll koll och se till att länka denna tråd för att förhindra hennes tiggeri

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2016-04-07 16:41 #104 av: eijla

I en vegangrupp också..

Anmäl
2016-04-07 16:58 #105 av: komigentammie

#104 men va? Till vad!?

Anmäl
2016-04-07 17:06 #106 av: Itchy

#105 till hennes illrar, eller vad hon nu bränner pengarna på

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2016-04-07 17:12 #107 av: eijla

För tiffanys tänder tydligen som behöver fixad för flera tusen

Anmäl
2016-04-07 17:59 #108 av: Sabdjina

..och startar nytt facebook-konto. Antar att folk skrivit till henne o varit "elaka".
Nån som printad vad hon skrev för något? Hade gärna tagit emot i PM

Anmäl
2016-04-07 18:03 #109 av: Zolah

kan man inte bli anmäld för att man bluffar till sig pengar?

Anmäl
2016-04-07 18:31 #110 av: Itchy

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12923188_256886264649834_1401384092547821900_n.jpg?oh=a997cc68f76d3362f81c368063ae8455&oe=57B730F4

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2016-04-07 20:05 #111 av: komigentammie

Men va? Har hon inte sagt att hon har jobb nu? (tyckte jag läst det här på ifokus) Oberörd

Anmäl
2016-04-07 20:16 #112 av: Itchy

hennes historier motsäger sej själva och ändras ju hela tiden

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2016-04-07 20:23 #113 av: Sabdjina

Inkomst har jag för mig hon sagt..vilket i hennes värld kanske betyder aktivitetsstöd eller ekonomiskt bistånd.
Var inte hennes hona dräktig när hon skaffade henne? Alltså att de föddes hos henne. För där står det ju att de föddes i förra hemmet o. Att några frös ihjäl.
Blir alltid lika förvirrad av alla hennes motsägelser o rent av lögner

Anmäl
2016-04-07 20:34 #114 av: FerretCrow

Hon har knappast ett jobb och senaste tiden har hon köpt massa nya rör och bäddar till illrarna. Men sedan fick hon ju böter från länsstyrelsen sist och den summan va inte direkt hög. Honan är säkert heller inte försäkrad

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-04-07 21:13 #115 av: iCornflakes

Från vad jag läste i fb gruppen "Bilder på våra husdjur" så har Tiffany försäkring men den täcker inte just detta tydligen. Då får man, quote, "dra säcken över huvudet och faktiskt be om hjälp."

Kanske bara är jag, men lägger man inte undan lite pengar just för sådana här situationer? IFALL om att försäkringen inte täcker, då kan man väl inte anta att folk ska betala det för en, eller har jag fel? Hon fick ju dessutom flertal varningar om att vet.vård ÄR dyrt. Illrar som dessutom, tyvärr, kan behöva många vet.besök.

Anmäl
2016-04-07 21:52 #116 av: eijla

Jag och min sambo har otroligt lite pengar just nu för att jag har gått ner i tjänst på mitt jobb och detta har gjort att vi inte har kunnat spara några pengar öht. Att alla skulle ha pengar att lägga undan är alltså inte sant tyvärr. Dock har jag fått ett nytt jobb så gick bara ca en månad utan en riktig lön samt att både jag och min sambo har snälla föräldrar som hjälper när det krisar. Skulle dock ALDRIG skaffa djur om jag inte visste att jag hade det skyddsnätet jag har då djur alltid kostar, speciellt om man köper ett djur som man vet är vanvårdat???

Anmäl
2016-04-07 22:11 #117 av: JossanH

I inlägg #11 skriver hon:
"Som sagt jag har inkomst nu. Står även att hon ska vaccineras id märkas och kastreras 10 december väldigt svår utan pengar.. "
Jag är dock inte förvånad. Hade förutspått detta redan när tråden startades. Tiggeri för att lösa tandproblemet.

Och man måste inte ha en stor budget själv när man har djur, men man måste ha en plan för att kunna lösa det utan att tigga pengar av okända människor. Gång på gång dessutom..
Jag har också stått utan egna pengar men har alltid haft folk runt omkring mig som skulle lånat mig många tusen om det skulle bli nödvändigt.

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-04-08 09:43 #118 av: komigentammie

Sjukt trist iaf efter storyn med råttan som hon älskade sååå mycket. 
(som hon då tiggde pengar till med grupper, gråtfilmer osv)

Omplacerades ju mitt i natten för att hämta hem iller.. Oberörd

Anmäl
2016-04-08 10:14 #119 av: eijla

Det kan ju faktiskt vara så att man blir av med sin inkomst av olika anledningar.  Så även o hon sagt att hon haft inkomst kanske hon inte har det längre? Jag vet att hon jobbade/praktiserade på en gård för någon månad sedan men hon kanske inte gör det nu.

Anmäl
2016-04-08 14:19 #120 av: FerretCrow

hon sa till mig att hon inte hade pengar utan hennes kille betalade det mesta. men då är frågan fortfarande att hon visste ju hur illa det var med honans tänder så varför då köpa fler och fler nya leksaker och bäddar åt djuren för flera hundra åt gången istället för att spara?

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2016-04-08 15:33 #121 av: Itchy

en person som hon kan inte tänka mer än måste ha, måste ha, måste ha, måste ha, och så sitter man sen där gång på gång i samma sits

(har haft en nära anhörig med samma problem och har sett det förr)

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2016-04-08 17:09 #122 av: komigentammie

#120 Samma story till mig tills jag läste här att hon fått jobb, praktik eller vad det var. 

Anmäl
2016-04-08 17:17 #123 av: JossanH

#119 det kan man bli. Men från dec till nu så borde hon kunnat spara lite pengar till detta i och med att hon konsulterade veterinären då men börjar tigga pengar först nu.
Och som sagt, behöver spara till en operation så köper man inte en massa onödiga prylar och sedan tigger pengar av andra.
Och när sagan upprepar sig. Då minskar trovärdigheten och jag börjar tvivla på att det ens är tänderna som det ska göras något åt. Enligt denna tråd tex så var det inga problem med honans tänder (även om vi är flera som anser att hon högst troligt har stora besvär).

Medarbetare på iller.ifokus

Anmäl
2016-04-21 20:39 #124 av: erejser96

Här kommer papper från veterinären. Ni säger att tänderna ser hemska ut och de måste vara stora fel på dom? Bokade in hos en tand hygnist för att de skulle vara så bra hjälp som möjligt. De ända som. Hitta va på en tand längst in som va lite tandsten samt att kronan kan varit av men eftersom att hon fick sina tänder nerslippade av tidigare ägaren så kunde de vara ifrån det. Han sa till mig att avvakta 5-6månader och komma på återbesök. Han ville inte göra något i dagsläget eftersom att det är stor risk att söva även om det är med gas. Va på blå stjärnan i Göteborg. I övrigt är hon frisk!

Anmäl
2016-04-21 20:41 #125 av: erejser96

Även att det inte va något hon skulle lida av eller ha ont. Så jag frågade vad de tyckte jag skulle göra de ville avvakta. Fick ihop. Runt 700kr. :)

Anmäl
2016-04-22 02:08 #126 av: iCornflakes

Men om det nu inte är några problem med tänderna.. Varför skriver du då snyftinlägg på facebook och tigger pengar?

Anmäl
2016-04-23 00:47 #127 av: erejser96

många på ifokus sa ju att hennes tänder va så hemska pulpan va helt av osv. Förstår inte varför folk säger saker hela tiden som inte stämmer jag blir ju jätte orolig. Men nu har hon ju varit där och är väl inte mer att diskutera. Vad jag gör är väl endå upp till mig.. 

Anmäl
2016-04-23 16:49 #128 av: iCornflakes

Jag har inte diskuterat din illers tänder. Jag frågade bara vad det var du behövde pengar till. Sen kan du väl omöjligt säga att du åkte till vetrinären för att någon på ifokus sa det? Hur i hela friden ska någon på ett online forum kunna säga vad som är fel på din iller? Det är klart saker sägs som inte stämmer, det är ju internet for fuck sake. Det är ju precis som att söka på varför man har ont i magen. Ja det kan ju vara allt från att man ätit något dåligt till 'du dör nog imorgon'. Sen är det ju verkligen inget fel med att fråga om hjälp, men du kan ju omöjligt bli orolig för precis allt som sägs.

Hur som helst, vad bra att det inte var något fel med tänderna. Hur kan man ens få för sig stt slipa ner tänderna. Stackarn.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.