Illerns Hälsa

Försäkra din iller - 2014

2014-01-21 11:18 #0 av: VeronicaKahlbäck

Vi vet ju tråkigt nog att illrar lätt råkar ut för olyckor och att det också är vanligt med diverse sjukdomar alldeles för tidigt, när olyckan eller sjukdomen väl är framme – ja, då vill man ha sitt djur försäkrat! Illrar bryr sej inte direkt om klockan är tre en lördagsmorgon, inte heller om du precis haft bilen på lagning eller renoverat köket.

Agria är idag det enda försäkringsbolag som försäkrar iller, antingen kan du teckna en ny försäkring på deras hemsida www.agria.se eller ringa 020-88 88 88.


Veterinärvårdsförsäkring

Du kan försäkra din iller från fyra veckors ålder och det finns ingen övre åldersgräns, försäkringen kostar 670 eller 1340 kronor (beroende på vilket erättningstak du vill ha) per år men om du har tre smådjur eller fler får du tio procents rabatt.
Du får veterinärvård för 10 000 alternativt 20 000 kronor (beroende på vilket du väljer vid tecknadet) per försäkringsår och den täcker undersökning, behandling och vård vid olycksfall eller misstanke om sjukdom. Den fasta självrisken är 700 kronor om en period på 125 dagar och den rörliga självrisken är 25 procent. 
Efter två skadefria år får du reducerad självrisk.
När du försäkrar din iller börjar den gälla vid dygnsskiftet (00.00) och sedan har man 20 dagar karenstid där försäkringen endast täcker olycksfall.
Du kan även teckna en tilläggsförsäkring för medicin till en kostnad av 90 kr, den erstätter upp till 1 500 kr per år. Även denna har samma villkor som veterinärvårdsförsäkringen och beräknas med samma självriskbelopp.


Direktreglering

Agria erbjuder direktreglering hos de flesta större veterinärstationer.
Det enda du behöver tänka på är att ha med dej ditt djurs försäkringsnummer samt att säga till vid incheckning.
Det som händer är att personalen ringer Agria åt dej när besöket är avslutat, då behöver du endast stå för självrisken samt eventuella utgifter som inte täcks av försäkringen.

Betalningsalternativ

Faktura; man kan antingen betala årsvis eller alternativt halvårsvis men då tillkommer två procent av årspremien.

Autogiro; här finns det tre alternativ och det första är årsvis, det andra är halvårsvis men här tillkommer två procent av helårspremien och det tredje alternativet är månadsvis till priset av tre procent av årspremien.

Bra att veta

Försäkringen sjukdom eller olycksfall inom Sverige eller max ett år i EU-länder, Norge samt Schweiz.
Avlivning ingår inte.
Agria kan kräva obduktion av djuret ifall dödsorsaken inte är fastställd.
När försäkring ska tecknas för iller över sex år eller iller som är importerad för mindre än fyra månader sedan kan Agria kräva veterinärsintyg.
Kejsarsnitt ersätts bara vid ett tillfälle och då ska hon först genomgå andra medicinska alternativ.

Agriakortet


Ett specialanpassat kreditkort för djurägare med förmånliga villkor men kräver även att du uppfyller vissa basvillkor. Läs mer här; http://www.agria.se/agriakortet


Källa: Agria


Anmäl
2014-01-21 11:43 #1 av: kredka

kanske bra att skriva om agria kortet också? :) annars toppen bra 

Anmäl
2014-01-21 12:14 #2 av: VeronicaKahlbäck

#1 Jag gjorde det enkelt för mej, kändes svårt att komprimera informationen utan att det blev ytterligare en artikel :)

Anmäl
2014-01-21 12:16 #3 av: FerretCrow

Bra skrivet. och angående kreditkortet på agria kan man ju läsa mer om det på agria som du länkat till =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.