Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Ifokus

Skrivregler

2011-12-08 13:45 #0 av: VeronicaKahlbäck

På alla forum finns det skrivregler för att hålla en god stämning, det finns även en del lagar att följa. Som medlem har man ansvaret att hålla reda på dessa men det är även viktigt att vi som driver sajten håller dessa uppdaterade.

Alla sajtvärdar här inne på iFokus sätter sina egna skrivregler inom sin egen sajt men det finns även ett generellt medlemsavtal som alla har ansvar att följa.

Detta är inte tillåtet;

Personangrepp
Diskriminering
Ovårdat språk
Annonsera eller liknande för farm/buruppfödning
Att vara nedlåtande eller medvetet provocera
Att röja annan medlems verkliga identitet
Att posta inlägg eller kommentarer som anonym
Marknadsföra produkter eller tjänster utan medgivande från sajtvärd
Bryta mot Svensk lag
Kopiera upphovsrättsskyddat material
Bryta mot PUL

Om man inte följer dessa regler utfärdas en varning, efter tredje varningen blir man avstängd.
Vi gör en individuell bedömning om hur länge man blir avstängd.
Tänk även på att ett grovt regelbrott eller upprepade regelbrott efter tidigare avstängning innebär omedelbar avstängning.
Vi kan utfärda en varning om vi anser att någon upprepar ett olämpligt beteende men inte direkt bryter mot en regel.

Vi förbehåller oss rätten att redigera eller ta bort kommentarer och inlägg samt låsa trådar.

Tänk före ni publicierar ett inlägg eller en kommentar, när den väl är publicerad tillhör den iFokus och ni har därmed ingen egentlig rätt att få den borttagen, inte heller att få tråden låst.

Glöm inte att forum är till för att diskuteras på - yttrandefrihetsgundlagen
/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl
2012-10-26 11:51 #2 av: VeronicaKahlbäck

En skrivregel har tillkommit, det är inte tillåtet att röja annan medlems verkliga identitet.

Kopierar in en del ur ett PM vi alla sajtvärdar fått;

Som ni vet har vi en generell skrivregel som säger att det inte är tillåtet att "Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet". Vi har efter diverse diskussioner bestämt att det i fortsättningen ska tolkas bokstavligt. Det betyder att det inte är tillåtet att röja eller antyda annans medlems identitet även om medlemmen själv har gjort det på annat plats på iFokus.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.