Annons:
Etiketterresa-med-illerartiklar
Läst 5399 ggr
Faxlin
2006-08-13 02:24

Förberedelser inför resan

När man ska åka iväg med husvagn och är en familj med fyra barn, en hund och fem illrar där alla inte går ihop. Ja då krävs det en hel del förberedelser. Tänkte i denna artikel dela med mig av mina förberedelser inför semestern i Småland 2006.

Allt började med att allt ska plockas ur husvagnen. Sängkläder ska tas in och tvättas, porslin ska in och diskas och hela vagnen ska dammsugas, vädras och torkas ur.
Detta är som ni förstår rätt tidskrävande och ändå ska man hinna med pälsarna också.

Crazy i hagen. Vilt undersökande om det går att ta sig ut.

Crazy i hagen. Vilt undersökande om det går att ta sig ut.

Så under denna förberedelse fick de små vara med ute på gården och turas om i lekhagen vi lånat av Veronica. Ambra var den lugnaste av dem så hon fick ofta vara med i långlina. Vilket fungerade perfekt. Den enda som inte tyckte om den lösningen var nog hunden, som inte uppskattade när Ambra kom emot honom och han var tvungen att flytta till säkrare plats.

Ambra ligger och njuter i solen. Medans matte packar husvagn.

Ambra ligger och njuter i solen. Medans matte packar husvagn.

I det stora hela ansåg nog illrarna att detta var en extremt tråkig vecka. En klapp på huvudet ibland och lite bus på gräsmattan var liksom vad de små fick nöja sig med.

Barnen fick hjälpa till att sysselsätt illrarna lite när de tog rast från att hjälpa till att bära grejer.

Barnen fick hjälpa till att sysselsätt illrarna lite när de tog rast från att hjälpa till att bära grejer.

Då detta inte direkt passar nykomlingen i familjen så gjordes det en del flyktförsök från hagen kan jag berätta. Det bästa var nog när hon faktiskt lyckades ta sig ur, men då hon gjorde sista rycket så satt svansen fast så hon liksom slungades tillbaka in i gallret. Sedan stod hon bara där och såg lite små chockad ut. Mammas lilla Crazy fattade inte alls vad som hade hänt. Att jag samtidigt som det tog stopp i svansen ropade NEJ, gjorde inte saken mindre förbryllande för en liten valp.
Ruggig matte jag har, på fem meters håll kan hon dra tillbaka mig i svansen. Ja, så såg hon ut att tänka min lilla toka. ;-)

När så det där vanliga är avklarat så ska man då packa in allt till en själv och barnen. Och så till hunden,två skålar, ett koppel, ett halsband och en tunna med mat, ett täcke att sova på. Japp, så var hunden klar. Rätt så snabbt fixat de sakerna.

Ambra lipar åt tristessen och mattes mutförsök med godis.

Ambra lipar åt tristessen och mattes mutförsök med godis.

Men så är det då dags att planera för illrarna. Och det är nu man får börja tänka.

Fjorton dagar, borta från skåpet med mys filtar, tvättmaskiner och annat lyx.
Vad ska man då ta med sig. Jag började med att packa in stora buren och så den stora kaninburen i husvagnen. Den lilla kaninburen och två rese burar skulle vi ha uppställda i vagnen med illrar i. men de andra packades ihop och in i vagnen.
En stor väska packades med ett stort antal av täcken och filtar att göra det mysigt med. Små hus och tält packades också med.
Sedan väskan som alltid är med när vi reser någonstans med illrarna. Där ligger klotång, vetegroddolja, kam, borste, leksaker, förstahjälpen kit, öronrens, tops och sax.
Sedan ska det kollas upp med vattenskålar och matskålar åt alla. Matburken ska packas och det ska vara med hängmattor och extra remmar.

Sedan ska det med lite leksaker och alla ska ha selar och koppel lätt tillgängliga i bilen.

När så allt var packat kändes det lite som om nittio procent av packningen var illrarnas, men det är det värt. ;-)
Men med detta i bagaget så är det lätt att glömma något. Mitt i allt höll jag på att glömma försäkringsbevisen. Det är något man absolut inte får glömma. För även på semestern kan illern bli sjuk, eller råka ut för en olyckshändelse som gör att man måste uppsöka veterinär. En sådan gång är det viktigt att ha sina försäkringsbevis så man kan få en direktreglering och man slipper en massa extra tråkigheter. Även om man självklart hoppas att de inte ska komma till användning. Men de ska packas med.

Ja, så har vi då äntligen förberett oss för en resa på fjorton dagar med husvagn.

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-08-12

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Madde
2006-08-13 02:32
#1

Jättekul och läsa om hur du och din familj förbereder er inför en 2 veckors semester. Kan inte vara det lättaste med 4 barn, 1 gubbe, 5 illrar och 1 hund och så dig själv förstås. Att komma ihåg och packa allt är ju inte heller det lättaste.

Superbra artikel Åsa. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Faxlin
2006-08-13 02:55
#2

Fast man kommer aldrig ihåg att packa allt. Man lämnar konstigt nog alltid något hemma.
denna gång glömde jag ett tält eller hus till illrarna så jag saknade ett boställe liksom.
Sedan glömde vi grillen hemma så en sådan fick vi köpa in också. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Veronica
2006-08-15 01:07
#3

Kommer ihåg när vi skulle ut med husvagnen första gången i år, när valparna och mini skulle med. Packade allt dagen före så jag inte skulle glömma nått, allt kom med till illrarna…som tur är….men vi upptäckte på kvällen att nesesären med tandborstar, tandkräm och tvål låg kvar int hemma på toalettlocket! Var bara att hopap i säng utan borstade tänder och gå och köpa dessa prylar dagen efter =)

Amor vincit omnia

Faxlin
2006-08-15 01:20
#4

haha, visst är det häftigt att man alltid lyckas glömma något hur mycket man än planerar och försöker. Inte tycker jag att jag blir bättre med åren heller. Snarare tvärsom.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

elinn
2006-08-15 13:34
#5

Ja det är aldrig roligt när man märker att man glömt något viktigt men samtidigt så tycker jag det är lite mysigt att vara ute sådär med husvagn eller tält och ta allt lite som det kommer. På något sätt så brukar ju allt lösa sig till slut iaf =)

// ElinN

Faxlin
2006-08-15 13:55
#6

Ja, visst gör det. Tack och lov, så länge man inte glömmer något livsviktigt.
Men visst är det mysigt att leva lite primintivt. Hmm, ska kanske inte berätta allt vi hade med oss för att underlätta semestern.;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Faxlin
2007-03-05 01:15
#7

Puttar upp denna då jag vet de som vill läsa den.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Upp till toppen
Annons: