Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Medlemmars Illrar

3:a i Vintertemat - Foto av -eM-

2006-09-10 00:07 #0 av: Faxlin

Här kommer -eM-s berättelse om sin iller Malolo som var med på kortet som tog tredje pris i vintertävlingen.

 

3:a i Vinter Temat - Malolo

''Malolo'' Mary Maker's Brandy är född den 29 maj 2004. Under hela sommaren väntade jag på att få en egen iller. Ingenting hände, men tillslut närmare bestämt i början av augusti fick jag ett telefon nummer till Malolo's uppfödare, jag funderade i två veckor sen ringde jag. Två veckor senare satt vi på färjan på väg för att hämta henne. Det fanns två illrar att välja mellan. Jag föll direkt för Malolo, det första hon gjorde var att bita sig fast i min hals så att det började blöda. Men vi tog hem henne.

Malolo fick sitt namn efter en Burton snowboard modell, eftersom vi (min dåvarande pojkvän och jag) är snowboard tokiga. För övrigt betyder Malolo ''flying fish'' på Hawaii. Men vet inte om det riktigt stämmer in på henne.

När Malolo bott hemma i några dagar så undrade folk vad vi höll på med, helt sönderbitna och blodiga om händerna. Vi försökte ju bara mysa med våran iller. Man fick helt enkelt passa på när hon sov för när hon var vaken ville hon bara mörda sin favvo leksak som nu mera är död.

malolo som liten mördar sin favvoleksak
malolo som liten mördar sin favvoleksak

Malolo blev större och äldre och hade hunnit bli alla vänners skräck. Vi hade fått bukt med hennes bitande, men hon bet alla andra och tålde inte bar hud. Men när hon fyllt runt 1½år flyttade hon till mig och allt svänger. Malolo blir världens snällaste, jag har henne med mig ofta, åkandes i min luva. Ett tag hade vi en Kola iller hemma hos oss, men hon och Malolo gick inte ihop så hon fick flytta ganska hastigt. Men Malolo hade slutat bitas. Man kan dock inte lite på henne till100% för att hon biter främmande när hon är bajsnödig och vill ner från famnen, och så kryper hon in i byxor och gnagar på vader. Men mig biter hon aldrig. Ett tag hade vi en Kola iller hemma hos oss, men hon och Malolo gick inte ihop så hon fick flytta.

Den 3 mars 2006 åker Malolo, jag och Arvid till IllerYran, Malolos första utställning. Det var jätte spännande. Vi skulle ju nämligen hämta hem en kompis till henne på samma gång. Arvid och jag var ganska uttråkade under utställningen. Speciellt Arvid som bara satt och läste. Vi kände ju ingen, ja förutom Ammi och Carola då som vi satt och pratade med och sen kom det lite andra trevliga människor och pratade med mig t.ex. Nettan, Anders, Nea och Therese och då var det genast roligare. Annars tyckte jag det var bra ordnat trots motgångar. Bra jobbat Åsa! Malolo hamnade på ombedömning och Ammi hjälpte mig mycket (Tack Ammi!). Sen blev vi tvugna att fara för att hinna med färjan så vi fick aldrig veta hur det gick för Malolo. Men Tadashi och Malins Liten fick vi i varje fall med oss hem. Vi körde 60km/h hela vägen i hård snöstorm och man såg ingenting. Vi var säkra på att vi hade missat färjan. Men när vi kom fram tjugo minuter för sent stod en kille vid grindarna, jag rusade ut ur bilen och han sa att dom väntade på två bussar som också var försenade på grund av ovädret så vi hade sån tur att vi slapp med. Oerhört trötta kom vi till sist hem och möttes av Malin som hämtade hem Liten. Vi satte illrarna i duschrummet i hopp om att dom skulle funka tillsammans och gick och lade oss. På morgonen när jag steg upp låg dom tillsammans och sov. Och vänner är dom än idag. Senare fick jag veta att Malolo fått hederspris av Illersverige för ''finaste viltfärgade honan'' och att priset var på väg på posten. Då blev jag genast några centimeter längre och en stolt matte till en prinsessa.

Malolo & Tadashi
Malolo & Tadashi

I slutet av maj 2006 flyttade världens sötaste Wilma, Malolo's helsyster hem till oss. Jag höll tummarna och hoppades på att dom skulle bli vänner. Tadashi och Wilma fattade tycke för varandra, men Malolo och hon funkade inte ihop. Vi försökte länge, men i september fick hon flytta hem till Malolo's husse och bli en gosig liten ensam iller. Eller liten och liten..
Malolo har nu träffat andra illrar, både flicka och pojkar som hon kommit bra överens med. Så jag håller tummarna för att kunna ta hem en liten gosse till mina flickor i framtiden.

Malolo 9.8-2006
Malolo 9.8-2006

Text & foto:

Emelie Christenbrunn

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-09-09

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-09-10 01:24 #1 av: Nettan

hej hopp,

kul att höra din berättelse, men jag måste kommentera datumet på illeryran. Det var 3 mars 2006 inte 2004  ;-)

 

Anmäl
2006-09-10 02:00 #2 av: Faxlin

Hmm, det saknas ett par bilder i artikeln, men de kommer in så snart ifokus är samarbetsvillig igen. Just nu kan jag inte få in dem utan att det blir error.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-09-10 14:22 #3 av: Madde

Nu ska det fungera igen. Har precis fixat in det kort som skulle vara med och fixat lite annat oxå. =)

Jättekul och läsa -eM- =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-09-10 21:41 #4 av: -eM-

Tack för att ni fixat allt! Hade så svårt med att veta vad jag skulle skriva..

Anmäl
2006-09-16 01:40 #5 av: Madde

Det blev ju jättebra -eM- superskoj var det och läsa oxå. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.