Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Illern i Avel

Kejsarsnitt på din iller hona!

2006-03-12 18:10 #0 av: Faxlin

Ett kejsarsnitt innebär självklart också en risk för honan. Det största problemet med kejsarsnitt verkar vara narkosen.

Ett kejsarsnitt innebär självklart också en risk för honan. Det största problemet med kejsarsnitt verkar vara narkosen.
En iller i försvagat tillstånd som dessutom känner sig stressad över situationen och med en match vikt på under ett kilo är inte den bästa att söva ner. Men ibland krävs det ändå. Kejsarsnitt är en sådan gång, att låta bli innebär döden, så visst är det värt chansningen. Det är att rekommendera att veterinären använder det svagaste bedövningsmedlet de kan under kejsarsnittet.


Efter kejsarsnittet ska honan läggas på en handduk eller en värmefilt som är inställd på lägsta värme. Allt för att hjälpa honan att hålla kroppstemperaturen.
Då honan fortfarande ej kan ta hand om valparna måste veterinären hjälpa henne att få bort alla hinnor och sedan lägga dem ihop med honan på värmefilten.
Då även valparna blir bedövade av narkosen kommer de inte att vara så pigga i början. Förhoppningsvis återhämtar de sig. Men allt man kan göra är att vänta och hoppas att det går bra!

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-03-12

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-01-17 21:13 #1 av: klarsferrets

Vill bara puta upp den här då det börjar att dra i hop sig .

det är mycket tänk värt att läsa

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.