Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Resa med iller

Husvagnssemester med iller. Del:2

2006-08-16 16:55 #0 av: Faxlin

Första veckan på plats.

 

Tisdagen den 25 juli.
Denna dag var lugn. Vi fixade i ordning det sista vid husvagnen. Åkte med bilen till Värnamo och handlade lite mat och kattsand till illrarna.
Illrarna är inte vana att bo i burarna även om de alltid har dem uppställda hemma för att gå in och ut i. Detta innebär många promenader med dem under semestern. Annars får de inte utlopp för all sin energi. Även om det märks skillnad på deras olika personligheter och deras olika energier.
Bella och Crazy är helt klart mina två duracell illrar.
Ambra är en mysare som helst följer med på varenda promenad så länge hon får tjuvåka på axeln.
Beldin är en pigg alert iller som en iller vanligtvis är. Att dessutom gå med sele och göra skojutfall mot mötande, kanske till och med lyckas skrämma någon gör denna kille glad.
Nikita är lugnet själv. Med en vuxen dams stolthet går hon värdigt fram längs vägarna. Hon låter allt och alla vara så länge hon inte ser Ambra för då vaknar den gamla bitchen i henne till liv.
De är inte riktigt på samma våglängd de två.

 

Denna extremt fula hund finns i en av affärerna på HC.
Denna extremt fula hund finns i en av affärerna på HC.

 

Onsdag 26 juli
I dag var det varmt. Oerhört varmt. Både barn och illrar vart märkbart tagna av värmen. Vid badplatsen vid campingen stod det en liten lapp insatt i plastficka uppsatt:
Denna badplats är utsedd till en av de bästa i landet.
Känns betryggnade, och dessutom har de fixat en separat plats för djur att bada på.  Detta nappade vi med glädje på i värmen. Vi sköt upp parkbesöket ytterligare en dag och beslöt oss för att låta barn och illrar bada.
Så dagen varvades med promenader med djuren och badande.
På kvällen kom Madde och hälsade på. Vi fick möjlighet att sitta och prata lite i lugn och ro. Det kändes bra att kunna få den möjligheten att träffas i verkligheten och prata om allt man annars tar genom ifokus eller msn.
Jag fick också mitt gröna tält som jag beställt av Marie och bondgården Madde hade köpt på IKEA åt mig.
Då jag missat att packa ner ett av tälten till illrarna när vi åkte hemifrån så kom detta väl till pass.
Konstigt egentligen, jag har dubbelt så mycket packning med till illrarna som till mig själv ändå lyckas jag glömma något. Men så typiskt Åsa bara.
Madde fick även glasen hon beställde av mig innan resan. Jag gjorde faktiskt klart det sista medans Madde satt bredvid.

Barnen vid parken.
Barnen vid parken.

Torsdag 27 juli
I dag tog vi Crazy, Bella och Ambra med oss och gick till parken. Jag bäddade iordning till dem under barnvagnen så de hade någonstans att vila om de blev trötta under dagen.
Vi ska vara kvar ett tag här nere så vi löste veckobiljett till hela familjen. Den enda som gick in gratis var Sanna då hon inte är över en meter ännu.
På vägen till parken ringer Veronica och berättar at hon är på väg ihop med sin syster och hennes kille och självklart sin egen sambo och hans son.
Efter information till Veronica om att de skulle be om att få ligga på extracampingen om de ville komma i närheten av oss lade vi på. Skojigt värre, nu fanns det något mer att se fram emot när dagen i parken var slut.
Dagen i parken gick snabbt. Vi kom visserligen inte så långt innan vi fick stanna för att prata iller.
Frågorna var de vanliga:
-Kan man ha dem som husdjur?
-Har du dem i bur?
-Är inte dom vilda?
-Har du fångat dem i skogen?
Kan jag få köpa en av dig?

Bella och Crazy vilar under vagnen.
Bella och Crazy vilar under vagnen.

Hihi, ja det är faktiskt lite skojigt. Jag varnade folk för att Crazy var valp och därför kunde bitas. Men hon hann fixa ett par bett i alla fall på barn som valde att inte lyssna. Ambra skötte sig exemplariskt och likaså Bella.  Ja, det gjorde Crazy också med tanke på att hon faktiskt är en liten valp.
Efter parken på väg tillbaka till husvagnen fick jag höra följande om mina älskade illrar:
-Mamma! Titta på dom där marsvinen!
-Ja, vad skojigt! Klart orginellt att gå ut med dom i sele. Visste inte ens att man kunde ha marsvin i sele.

Hmm, ja vad säger man? Jag bara log och sa åt mina marsvin att följa med mig när vi i sakta gemak gick tillbaka mot husvagnen.
När vi passerade sjön såg jag några bekanta ansikten så jag tog med mig Crazy ner till stranden för att hälsa gammelmatte Veronica välkommen till HC. Ett dopp hann Crazy självklart också med. Hon verkligen älskar vatten den här damen.
Hemma vid vagnen var det rätt nöjda illrar som knaprade mat innan de förnöjt somnade.

 

 

 

Ja tro det eller ej. De lyckades fånga mig på bild också, här med dottern sanna. men lite gömd av hatten var jag i alla fall.
Ja tro det eller ej. De lyckades fånga mig på bild också, här med dottern sanna. men lite gömd av hatten var jag i alla fall.

 

På kvällen ringde Therese som också är medarbetare här inne på iller.ifokus och berättade att de snart skulle komma. Jag flyttade på bilen så att de skulle kunna ställa sin husvagn bredvid våran. Då Theres kom satt jag och graverade men då jag var klar kunde vi äntligen sätta oss och prata. Något vi båda längtat efter sedan vi träffades på Iller Yran. Lite senare kom Madde förbi. Nu var alla tre som jobbar med ifokus samlade i verkliga livet för första gången sedan iller.ifokus startades.
Kvällen blev bara senare och senare som det har för vana att bli i trevligt sällskap.
Vissa spelade Fia med hutt! Roligt spel kan jag lova, bde för de som spelar och de som är på sidan om och får se hur man blir av spelet.
Kvällen blev annars halvblöt men sen. Runt halv tre släntrade jag i säng.

Fredag 28 juli
Sacko vaknade sin vana troget 5.30. Ut på en promenad med honom. Tillbaka till husvagnen, sätter fast Sacko i långlinan. Kollar till att alla illrar mår bra efter natten. Ser till att alla har mat och vatten och att de ser välmående ut.
Går sedan in och lägger mig ännu ett par timmar tills de andra vaknar. Svårt att vara vaken ensam när alla sover då man bor i husvagn. Vad man än gör så stör man någon.
Kliver upp, fixar frukost och ser till att informera grannarna om att vi ska till parken. Väl i parken skiljs vi åt och går åt skilda håll. Jag och min familj höll dock ihop med Therese och hennes familj under dagen.
På kvällen utökades skaran med illerfantaster. Elin och Johan dök upp med sina illrar Elvis, Triss och Chiquita. De slog upp sitt tält vid Therese husvagn. Illrarnas bur fick hamna under partytältet mitt ihop med mina illrars burar.
Nu börjar det kännas att det är dags för illerträff i morgon. Stämningen är hög, och förväntan likaså.
Även denna kväll avnjöts i goda vänners lag och blev således sen. Precis lika sen som kvällen före.

Lördag 29 juli
Ja, Sacko vaknade 5.30 lika säkert som en äggklocka. Så morgonen såg ut som de tidigare hade gjort.
Det som var ovanligt med denna morgon var att Sanna och Andreas vaknade bara efter ett litet tag. Så de gick ut och spelade boul. Till Elin och Johans stora fasa. Hihi, det enda de hörde in i tältet var att Andreas triggadeSanna att träffa en bil. Rätt pirrigt att i ett tält och höra något dylikt, speciellt om man har bilen står alldeles utanför.
När vi ordnat med frukost och pratat lite började olika illerfantaster dyka upp. Först på scen var Anette Hillbiörn med sin underbara butik Amhs illertorg som hon hade vänligheten att ta med sig denna dag. Jag vill som arrangör och värd för iller.ifokus första men absolut inte sista träff tacka Anette för att hon tog sin trevliga familj och sin butik och kom denna dag.
Även vill vi få med en liten hälsning att de ska bunkra upp med bläckfiskar till IT. Efter Anette kom klarsferrets upp, det är alltså Anna-Carin och Emelie och Johan. Var underbart roligt att äntligen få prata med dem i verkligheten. Att dessutom Anna-Carin hade med sig skyltarna jag beställt gjorde inte saken sämre. De var tusen gånger finare än vad jag föreställt mig dem. Så nu ska här beställas fler. Hon hade dessutom med sig en massa färdiga skyltar så jag inköpte ett par extra som jag märkte att jag hade behov för.
Även Amhs drog av en lite pengar. Tänk att en träff kan ge en sådana möjligheter att handla.
Efter dessa kommit så droppade det in folk hela tiden. Några vi inte alls visste om som kom eftersom Värnamo Nyheter skrivit ut att träffen skulle vara.  Det var jätte skojigt att det dök upp nytt folk. Alltid trevligt att lära känna fler.
Mitt i allt illerprat öppnade sig himlen och vi hoppades alla på en kort skur. Tyvärr höll den i sig så vi förflyttade oss in under cirkustältet. Vilket kanske var praktiskt mot regnet. Men jag som är åskrädd höll på att dö av skräck. Om blixten slår ner gör den det i detta tält och den som träffas blir garanterat jag.
Jaja, efter ett tag glömde jag faktiskt bort både blixtrar och dunder. Svårt att hänga upp sig på det skrämmande när det finns så otroligt mycket intressant folk runt om en och så många underbara illrar.
Strax innan de sista besökande illerfantasterna åkte från platsen så slutade det regna. Nu kunde vi kanske få en torr kväll.
Kan med facit i hand säga att kvällen inte blev det minsta torr. Fast denna gång var det inte regn.
Men det mina vänner är hemligstämplat. Träffen var i mina ögon väldigt lyckad. Och jag kommer hoppas på en trevlig repris sommaren 2007, fast denna gång utan regnet.
Jag kan bara hoppas att ni andra hade lika trevligt som jag hade.

Söndag 29 juli
Jag och barnen följde med Elin och Johan in i parken. Vi gick omkring en stund och jag försökte visa lite av det som fanns att se då tiden var knapp. De skulle snart åka hem nämligen.
När Elin och Johan åkte var det bara jag och familjen kvar. Det kändes lite tomt faktiskt. Helt plötsligt var all liv och rörelse som bortblåst. Luften gick ur en och vi beslöt oss för en lugn familjekväll.

 

 

Vi köpte hem lite chips och satte oss och små mös. Jag lade mig för att titta på tv på luftmadrassen inne  förtältet. Och det var det sista jag kom ihåg av den dagen. Somnade som en stock sov hela natten i förtältet och vaknade med värdens ångesten. Stackars djuren, jag hade inte sagt god natt till illrarna och inte hade de fått komma ut på kvälls promenaden heller.

Men nu var första semesterveckan slut. Bara en vecka kvar.

 

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-08-16

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-17 00:22 #1 av: ThereseBergqvist

Låter som en underbar semester! :)

Anmäl
2006-08-17 00:31 #2 av: Alwyn

Gud va söta dom e under vagnen! Snutt!

Anmäl
2006-08-17 02:17 #3 av: Faxlin

Japp första veckan var underbar. Bara det att få ta med sig alla pälsarna när man åker är underbart.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-17 13:38 #4 av: elinn

Det låter som ni hade en väldans bra första vecka Åsa. Jag och Johan hade oxå supertrevligt och vi tackar alla som var med och gjorde att det blev just så trevligt som det blev =)

Väntar fortfarande på dom pinsamma koren Åsa Räcka ut tungan

Anmäl
2006-08-17 23:29 #5 av: Faxlin

Va? Vill du att jag lägger ut dem Elin?? ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-18 17:42 #6 av: elinn

NEj men jag vill att du ska vara på MSN när jag är där så jag får se vad jag har gjort haha =)

Anmäl
2006-08-18 17:46 #7 av: Faxlin

haha, ja vi lär väl taijma det någon gång också;-) Det är bar aett par stycken, så de är inte så farligt. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-19 13:08 #8 av: Madde

Ännu roligare nu när jag har läst del 2. =) Blir det en del 3 Åsa??? =) För det vore inte helt fel. =))

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-08-19 15:10 #9 av: Faxlin

haha, jag var ju borta två veckor med de små liven. Så självklart kommer det en del 3. Måste bara skriva in den i datorn. ;-)
Har ju ingen laptop så jag har ju skrivit ner allting på papper liksom. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-19 18:15 #10 av: Madde

Åh del 3 ser jag verkligen fram emot. =)))

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.