Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Medlemmars Illrar

1:a i Vintertemat - Foto av Madde

2006-08-30 15:31 #0 av: Madde

Vinnaren blev Madde med sitt porträtt av Xander. Madde har nu skrivit en berättelse om Xander och hans hyss.

 

Vinnarbidraget i Vintertemat - Xander
Vinnarbidraget i Vinter Temat - xander

 

Född 2005-04-10

Xander är min & Chrilles första iller som vi skaffade. Han föddes den 10 april 2005. När han var sex veckor så åkte vi ner för att välja en valp. Oj, det var riktigt svårt. Först höll jag i en albino valp men ville helt enkelt inte välja första bästa. Så jag tog upp en pastellkille. Han var jättemysig ända till han högg tag i mitt finger. Sen satt han fast där. Då sa jag att honom tar vi. Dessutom hade han lite bajs i pälsen så det var som bestämt att han skulle med oss hem 5 veckor senare.

Xander 6 veckor

Xander 6 veckor


Vi åkte ner för att fira midsommar och hämtade Xander midsommardagen. När vi kom till Klarsferret för att hämta honom var klockan 18:00. Vi tänkte att det bästa för Xander var att få lära känna oss och transportburen lite närmare innan vi skulle åka hem. Efter några timmar fick vi höra att det skulle komma en familj från Kumla och hämta hans bror, då kallad "Spot" men som nu heter Boris. Så vi stannade kvar och tog sällskap hem. Bara när vi kommit en bit började Xander hosta. Hjälp vad vi blev rädda över att det var något fel. Vi åkte från Klarsferret i viskfors klockan 00:00 och var inte hemma förrän klockan var 04:30.

Xander 11 veckor
Xander 11 veckor


Xander var busig redan när vi kom hem. Vi tog in honom i köket för där hade vi illersäkrat. Trodde vi. Det tog hela fem minuter så hade Xander överlistat oss. Han hade krupit in i köksbänken. Jaha, tänkte man. Nu har vi tappat bort honom också. Det var jobbiga tio minuter innan han väl kom ut. Sen hittade vi honom i våran frysbox. Det var ett hål som han kunde krypa in i så vi fick ha Xander i hallen första natten.


När Xander var hos sin uppfödare så ville han gärna nafsa i fötterna men så fort vi kom hem så var det borta. Han försökte inte ens att nafsa så jag tror att han fick en bra början. Sen är inte vi kickliga under fötterna heller vilket gör att han inte får ut något av att nafsa oss.


När vi tänkte oss en iller så föreställde vi oss det värsta scenariot. Att han skulle bitas och bajsa utanför lådan. Men när vi väl hade Xander hemma så gick det som en dröm. Inte ett fel kunde vi hitta på honom och då började man fundera på vad det var som skulle vara så svårt med iller. Jag måste säga att vi hade en grym tur som fick en iller som var snäll. För jag vet inte om vi hade skaffat fler om vi fått en besvärlig iller från början. Men mycket är tack vare uppfödaren som har sett till att han var näst intill bitfri och gick på lådan när vi tog hem honom. Utan det hade vi nog fått en helt annan iller med oss hem.

Xanders favoritleksak
Xanders favoritleksak

När vi väl varit hemma i några dagar så bestämde vi oss för och åka på illerträff utanför Lindesberg. Väl där träffade Xander många illrar. Men i början var han lite feg och satt på mattes axel i över 1 timme. Alla blev riktigt förvånade över hur duktig han var och vi fick massor av beröm. Till slut vågade han sig ner till resten av illrarna och lekte som bara den. Sen började folk säga vilken fin tomte vi hade. Tomte tänkte vi, vad är det? - Jo tomte innebär att illern har en speciell maskering på kroppen. Vita tassar, vit haklapp och bordouxfärgade ögon (lätt röd). Vilken bonus, vi hade fått en pastelltomte!

 
Xander på elefanten
Xander på elefanten

Xander är ett riktigt busfrö som hittar på hyss hela tiden. Han klättrar gärna på saker och så fort man gör något så måste han följa med och titta vad man gör. Öppnar man dörren till köket, eller helst toaletten, så vill Xander gärna in där och roa sig lite. Han älskar även och sitta vid datorn och chatta med mina vänner så de får en massa konstiga meddelanden. Eller så brukar han trycka ctrl - alt - delete så att han får upp Aktivitetshanteraren.


Vad är oddsen för att en iller ska trycka på tre tangenter samtidigt och att det ska bli helt rätt?


Efter ett tag så började vi inse att Xander kanske skulle behöva en kompis att leka med om dagarna då vi jobbar och inte är hemma. Det tog oss en hel månad att bestämma oss för att den lekkamrat han skulle få var Benjamin.

Xander & Benjamin (Benjamin - Vänster & Xander - Höger)
Xander & Benjamin (Benjamin - Vänster & Xander - Höger)

Xander och Benjamin hade en jobbig period när Benjamin kom hit då det blev slagsmål från dag ett. Men en månad senare så blev de vänner för livet.

 

I oktober 2005 var det dags för Xanders (och Benjamins) första utställning. Utställningen hölls i Örebro. Xander hade dock lite bitsår i nacken då han och Benjamin bitit varandra. Xander tävlade i samma klass som Benjamin och vann över honom. Xander fick tredje pris. Så glada vi blev!

Xander är nu en kastrerad herre som inte kommer få några valpar. Men det är nog till det bästa då det är ett stort ansvar att avla. Tyvärr fick Xander komplikationer när han blev kastrerad. Han blev uppsvälld och hade väldigt ont så vi fick åka in till veterinären. Där fick vi medicin till honom och det var inte alls gott tyckte Xander. Han hade gärna låtit bli medicinen då den smakade pyton.

Xander på utställning
Xander på utställning

 

Xander har i dagens läge ställt upp i två utställningar. Den sista vi var på var i Skutskär och heter Illeryran. Den dagen var det inte Xanders tur att göra matte och husse stolta utan Xander kom på tredje plats medan Benjamin, som inte fick något pris i Örebro, kom på andra plats. Fast vi är riktigt stolt över att Xander vann pris i alla fall. Det viktiga är inte och vinna utan och ha kul och det hade Xander hos de vi bodde hos. Han lekte med Elvis, Chiquita och Triss och självklart Benjamin och brorsan Criss.

Av: Madde

Datum för publicering

  • 2006-08-30

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-08-30 16:09 #1 av: elinn

Åh vad bra det blev Madde Flört

Roligt att läsa om Xanders påhitt =)

Anmäl
2006-08-30 20:36 #2 av: klarsferrets

mm Vad kul att läsa om valparna som Drucilla O Angel fick förra året det är jätte kul att läsa om dom o se bilderna på han

Anmäl
2006-08-30 20:38 #3 av: klarsferrets

Givet vis glömde jag att säga ett stort Grattis oxå men den kommer nu .grattis xander o matte o husse frånn mamma Drucilla &pappa Angel och dom 2 benta här hemma i Viskafors

Anmäl
2006-08-30 21:18 #4 av: Madde

Nu har jag lagt in lite fler bilder så det inte blir så mycket text. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-08-30 21:19 #5 av: Flisa

Det var en riktig sötnos det ;) Grattis :D

Anmäl
2006-08-30 21:32 #6 av: klarsferrets

Jättebra skrivet framför allt för mig som är ordblind och har lite svårt att förstå ibland när man läser.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.