Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Medlemmars Illrar

1:a i Vårtemat - Foto av Veronica

2006-10-21 00:32 #0 av: Faxlin

Nu får vi en berättelse om illern som var med på vinnarkortet i vårtävlingen.

 

 

Den vinnande bilden.
Den vinnande bilden.
 

 

Det hela började för drygt 5 år sedan i den lilla staden Klippan i Skåne. Här växte jag upp med mina syskon hos en väldigt trevlig familj. Min mamma Aquavit var snäll men rättvis och gav oss alla lika mycket uppmärksamhet. När jag vuxit upp och lärt mig hur en iller uppför sig (delvis i alla fall, lite ska man testa nya matte hehe) så fick jag åka låååångt i bil för att komma till min nya matte.

Lillan som valp.
Lillan som valp.

 

Väl i mitt nya hem så fick jag en chock! Där fanns andra illrar! Stora illrar som jag aldrig hade träffat förut. De sniffade mig i baken och försökte visa vem som bestämde, men tji fick de. Snabbt sprang jag ifrån dem och hoppade längs mattes ben. Matte lyfte då upp mig och gosade lite grann. Åh vad de andra var avundsjuka, men jag struntade i dem och gosade vidare med matte. Låg ofta och sov i hennes knä de första veckorna, men sedan fick det vara nog, kan ju inte skämma bort henne heller =)

Lillan slappar.
Lillan slappar.

 

I hemmet fanns även en hund som gärna sa vad hon tyckte om oss när vi var nära hennes saker, speciellt maten. Men hon var som tur är ganska stor så det var bara att snabbt ta sig in under en soffa så kunde hon stå där och glo efter det som nu blivit mitt.

 

Efter att jag fått min första valpkull så var jag tvungen att visa de andra att jag stigit i rang, vart en del fajter, speciellt med Lillen som varit okastrerad ett tag (och ansåg sig fortfarande vara det, det var aldrig någon som skvallrade för honom att kulorna var borta). Men jag lärde honom tillslut att jag var störst bäst och vackrast, kvinnlig list och en hel del röst resurser var det som krävdes =)

 

Lillan och Birrma.
Lillan och Birrma.

 

Året efter så vart, av någon anledning, min dotter Birrma kvar här hemma. I början så accepterade jag att hon svassade runt som en prinsessa, hon var ju min i alla fall min dotter. Men när hon kom i brunst första gången och sedan vart skendräktig så önskade jag att himlen hade ramlat ner i huvudet på henne. Hon trodde fullt och fast att jag och mina vänner Tore och Lillen var hennes valpar! Har ni hört nått så knäppt! Och inte nog med det, hon började bita matte och husse igen också! Så en dag fick jag nog och gav igen, hon vart nog snopen då jag skrek henne i örat att det faktiskt fortfarande var JAG som bestämde. Men det hjälpte......tills hon vart skendräktig nästa gång, suck.

Tyvärr så försvann hon en dag, vet inte vart hon tog vägen. Men det vart lugnt ett tag i alla fall.

Några år senare tog matte mig till veterinären där jag fick sova ett tag. När jag vaknade hade jag ett ärr på magen och mådde inte så där jättebra, men jag litade på matte när hon sa att det var för mitt eget bästa.

Jag har några egenheter för mig som matte tycker är jätteroliga. Det första är att när jag dricker vatten ur en stor vattenskål så kan jag inte bara dricka utan jag måste smaka hur vattnet gör sig i kombination med min tass. Så jag stoppar helt sonika ner ena framtassen i vattnet och slickar sedan av den innan jag dricker mera ur skålen. De andra har försökt ta efter men det slutar alltid med att det är vatten över hela golvet! Fattar inte hur de lyckas....

Den andra saken jag gillar är att gå in i badrummet efter att matte eller husse duschat. Då hänger det läckra droppar med vatten under vattenrören som går runt rummet, matte brukar stå och tycka att jag är knäpp, hon har tom tagit fram kameran och knäppt kort en gång!

Lillan slickar på röret.
Lillan slickar på röret.

 

Att dra bollar mellan framtassarna medan jag backar var nått jag länge trott att jag var ensam om, men nu har matte sagt att det finns flera illrar i detta land som har den färdigheten...jag som trodde jag var unik...

Mitt favorit godis är vetegroddsolja, matte har försökt få mig att äta annat men jag tycker att det mesta är äckligt....fast en och annan slick glass och mjölk går snabbt i =)

För tillfället så försöker jag få de "nya" inneboende killarna Klumpen och Lego att inse att jag bestämmer, men det går trögt...mycket skrikande blir det, har inte orken att sätta dem på plats ordenligt efter att jag blivit sjuk, blir trött fort. Tur att jag har Mini, hon är min lilla valp och bästa kompis just nu, henne behöver jag inte säga ett pip till, hon bara finns där med sin mjuka päls och varma kropp. Tack för att du finns! Ja ja, jag älskar matte också, men det är nått speciellt med att gosa ner sig i en mysig hängmatta med bästa kompisen, kan ju inte gärna släpa ner matte i en lite...hängmatta....hur skulle det se ut!

 

Mini och Lillan.
Mini och Lillan.

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-10-20

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-21 12:58 #1 av: elinn

Hehe, vilken bra och rolig berättelse Veronica =)

Anmäl
2006-10-21 13:44 #2 av: Madde

Jätterolig berättelse och läsa om lillan.

Jättebra skrivet veroncia och så jättefina bilder till.

Superbra gjort och vi får tacka Åsa att hon har lagt upp den. =)))

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-10-21 16:04 #3 av: Faxlin

haha, har ju bara suttit och hållt på dem ett par veckor. Så jag får väl ta åt mig lite av att den är sen;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-21 22:19 #4 av: Veronica

Det vart jättebra Åsa....den som väntar på nått gott heter det ju Flört Nu är det väl bara att spåna vidare på en berättelse till eftersom hon placerade sig i vintertemat med Räcka ut tungan

Amor vincit omnia

Anmäl
2006-10-21 23:58 #5 av: Faxlin

Ja jusst ja. Så nu ser vi fram emot en berättelse där med. hihi
Men stressa inte, det är ju bara nästan ett år sedan. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-22 09:31 #6 av: Roxanne

hahaha vilken bra berättelse :D:D

Men varför e hon sjuk? varför blir hon trött snabbt?: o

Anmäl