Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Illerns Sjukdomar

Bekämpningsmedel

2006-08-15 04:54 #0 av: Faxlin

Många bekämpningsmedel mot ohyra är giftiga. Men det finns olika sätt att värna sig mot ohyror under sommaren.

 

Effektiva insektsmedel är ofta giftiga; det är en del av poängen. Läs alltså på om ämnena före användning. Att de förekommer på denna sida är ingen garanti för deras ofarlighet. Se t. ex. om eteriska oljors giftighet.
Bekämpningsmedel
Insektsmedel klassas som bekämpningsmedel vilket betyder att bara ämnen som finns upptagna på Kemikalieinspektionens lista över bekämpningsmedel får användas. Det gäller alla ingredienser, även "naturliga" som eteriska oljor.

  • Icke godkända medel

Att ett medel är godkänt i ett EU-land betyder inte att det är godkänt också i de andra. Alla insektsmedel som säljs i Sverige måste anmälas till och godkännas av Kemikalieinspektionen. Vanligaste orsaken till avslag: otillräcklig dokumentation av effekt och/eller risker. Under 2004 har inspektionen lagt på ett extra kol för att spåra upp icke anmälda ingredienser. Allmänhet och konkurrenter har hittills tipsat om ett 30-tal preparat från ungefär lika många företag. En tredjedel av företagen har polisanmälts och några har krävts på miljösanktionsavgif


 

Det går att äta sig till myggors ogillande, nämligen med vitamin B6 (pyridoxin). Vitaminrik mat som linser och bananer räcker inte långt. Istället intar man ett par hundra mg vitamin B6 (över 100 gånger dagsbehovet, lämpligen i form av ett megastarkt B-vitaminkomplex) under några dagar innan man ger sig in i myggbältet. Intag av vitlök har också visat sig vara effektivt.

 

Insektsmedel till husdjur
Hundar har drabbats av krampanfall, koma och död efter applicering av tea treeolja mot hundloppor. Vitlök givet invärtes till hundar och katter sägs ha lett till dödlig anemi; djuren saknar ett enzym som bryter ner lökens svavelföreningar

 

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-08-15

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-08-19 13:14 #1 av: Madde

Det här är oxå en väldigt intressant artikel. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.