Övrigt

Hjälp Siri

2007-03-27 05:48 #0 av: Faxlin

Stackars Siri stötte ihop med en hund, fick skador för 23.900:- Hjälp henne. Många bäckar små...

Hej!

Söta Siri råkade av en olyckshändelse ut för ett allvarligt hundbett och blev akut inlagd på Bagarmossens Djursjukhus och numera utskriven och kommer bli återställd. Kvar finns veterinärvårdskostnaden på totalt 23 900 kronor.

http://www.kks.nu/gavor/insamlingar/siri.htmlLänken öppnas i nytt fönster

Lägger inlägg även här på hittekatter om detta (hoppas det inte gör något) med förhoppning att kanske någon av er vill ge ett bidrag till hennes veterinärvårdskostnader. Siri är en jättetrevlig hona som jag träffat och härligt att hon blir återställd efter det hon råkat ut för.

Siri
Siri

 

Hjälp Siri genom att sätta in ett bidrag på KKS PG 138 39 84-0 och markera inbetalningen med "Hundbitna Siri". Du kan även ge en mindre donation till henne via ttp://www.animalrescue.se/kks/products.php?cat=00067.

Tack på förhand för just din hjälp till Siri! Bifogar en bild på söta Siri.

Mvh
Morgan

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-03-27

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-03-27 05:55 #1 av: Faxlin

Jag har lagt in detta som en artikel här då jag vet att ni alla här inne är djurvänner.
Den olyckliga historia mellan hunden från ett djurhem och stackars Siri berör mig ända in i själen.

Och jag hoppas att ni kan hjälpa till på något sätt. Många bäckar små blir till slut till en stor å. Om man bara kan ge en tia och kanske tycker det är för lite, FEL det är det inte. Alla vidrag är välkomna, stora som små.

Hjälp mig hjälpa.

Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-03-27 13:29 #2 av: morgan_kks

#1 Mycket stort tack för detta initiativ. Siri hälsar.

Mvh
Morgan Pettersson
KKS

Anmäl
2007-03-27 17:12 #3 av: Gasoline

hade det inte varit humanare och avliva katten när det hände istället för att försöka ficka problemet och få en dyr räkning. Kan tänka mig att hon hade ont ganska länge även fast hon blir återställd.

Allt handlade ju inte om pengar men jag skulle inte vilja att min katt skulle få "lida" sådär..

Anmäl
2007-03-27 17:30 #4 av: Faxlin

Siri led av att benet gick av. Men hon fick akut veterinärvård och blev återställd. de dyra är att bara bagarmossen har öppet dygnet runt och de är inte billigast. Men det gick att operera så då gör man ´ju det.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-03-28 00:11 #5 av: morgan_kks

#3 läs vad #4 skriver, dessutom är det du skriver inte utfrån vår samt andra kattorganisationers arbetssätt. Hade KKS tänkt så hade Siri redan varit kremerad.

Mvh
Morgan/KKS

Anmäl
2007-03-28 11:18 #6 av: Gasoline

#5 Jag har redan läst vad #4 har skrivit.. Jag tycker iaf hur som helst att det hade varit humanare att avliva så hon slapp lida under läkningen, trotts att hon är återställd idag. Och jag vet inte vad KKS har för arbetsätt, tyvärr.

Men medans jag har någon som är med där så kan jag ju fråga en grej, visst är det så att kattungar ska vara minst 12 v innan dom separerar från mamman nu för tiden? Det är många som är osäkra på det och ifall det är så borde det informeras mer..

Anmäl
2007-03-29 01:47 #7 av: morgan_kks

#6 Ger mig inte vidare in i diskussionen i din syn gällande avlivning eller inte. Där kommer vi inte vidare men Siri mår numera bra så du kan släppa avlivning och istället tänka på om du vill hjälpa henne så här i efterhand med ett bidrag, Siri hälsar, jag lovar.

Gällande detta att kattungar inte ska lämnas ut innan 12 veckor är ju självklart, tyvärr fortfarande vanligt men oftast innebär det problem. Vid sådan här fråga brukar jag länka till KKS egna sida om vår erfarenhet av just detta http://www.kks.nu/kattinfo/12_v_kattungar.html 

12 veckor och inget annat för kattungens egna välbefinnande, resten av livet!

Mvh
Morgan

Anmäl
2007-03-29 12:00 #8 av: Gasoline

#7 Nej, jag förstår det, och det är ju bra att hon mår bra nu. Tyvärr kan jag inte hjälpa, har det tyvärr inte så gott ställt här hemma.

Ok, ja, för vi snmackade på helgon om et här och vissa tror att det är 8 v som gäller. Jag har en katt som blev tagen då (ägaren ljög för oss för att bli av med dom snabbt) och han tuttar på veckan på våra tröjor, täcken osv.

Anmäl
2007-03-29 22:45 #9 av: morgan_kks

#8 Hoppas du kan kan fortsätta påverka de du pratat med så de förstår vikten av att inte lämna ut kattungar INNAN 12 veckors ålder. Bra att du tog upp det, bara bra att det tas upp så fler får vetskap om det Glad

Mvh
Morgan

Anmäl
2007-04-08 19:27 #10 av: morgan_kks

Liten uppdatering:

Veterinärkostnad för Siri är just nu med efterföljande eftervård 25 700 kr och just nu över 6 000 kr inkomna via bidrag plus ca 450 kr via dagens insamlingsbössor när aktiva stod på Stortorget i Karlskrona. Stort tack till er som bidragit till Siris vård men som ni förstår behövs mer hjälp. Vill du hjälpa sätt in ett bidrag på KKS PG och markera med "Siri".

Tilläggas är att hundhemmet som placerat hunden som attackerade Siri inte är så lätta att få tag på, lovat ett par gånger att höra av sig när jag ringt resp mailat men fortfarande ingen som ringt. Jag får försöka ringa hundhemmet på nytt efter påskhelgen.

Mvh
Morgan

Anmäl
2007-04-09 00:45 #11 av: Alwyn

Gasoline hade du velat avliva ett litet barn som bröt benet åxå? Varför ska katter få annorlunda behandling än människor? Är de mindre värda tycker du?

Anmäl
2007-05-08 19:19 #12 av: Gasoline

#11 Nej, det har inte lägre status, men det är inte samma sak som en männsika. Om jag hade fått bestämma skulle jag avliva många männsikor som lider! Själv skulle jag inte vilja lägga ut över 20 000 på en katt, inte för att de har låg status utan för att jag har ej dom pengarna och jag tycker inte att det är värt de.

Anmäl
2007-05-13 03:07 #13 av: Sarah

#12 Vart går gränsen i pengar då det gäller ditt eget djur? Jag har själv sagt om Bubbisen, att nu får det räcka i kostnader. Hans infektioner gick nog på ca 20 000 och ändå fick jag ta bort honom. De pengarna var fördelade över ca 10 månader. Varje gång jag åkte in och det kostade några tusen till så trodde jag ju att han skulle bli bra om jag bara la ut några tusen till. Det finns ingen gräns där det inte är värt det längre. Den enda gränsen dår vid ens ekonomi och kanske vid klumpsummor. Då är det tragiskt att det är hindret för djurets välbefinande. Visst kan jag idag ångra att jag åkte in så måna gånger, men inte för pengarnas skull, trots att jag är pank, men för hans skull.

Anmäl
2007-05-13 10:03 #14 av: UlrikaD

Håller helt med Knubbs!!! Hade en älskad hund som var försäkrad men jag fick ändå lägga över 60000kr själv i vet.vård. Det var heller inte i en klumpsumma utan fördelat över ett år men ändå. Jag jobbade extra som en galning för att få ihop till hans operationer. Det slutade ändå inte bra utan han dog. Men jag ångrar det inte en sekund och jag skulle göra om det utan att blinka igen. Han var min bästa vän och värd allt och mer därtill. Om man köper eller tar hand om ett djur och sen inte betalar vad det kostar för att djuret ska må bra vad är man då för husse eller matte?

Anmäl
2007-05-13 19:26 #15 av: Gasoline

#13 #14 Allt beror ju på hur situationen ser ut, hur mycket djuret kommer att lida och hur mycket pengar man har just då. Bara för att man inte har mycket pengar och inte vill se sitt djur lida under den tiden de håller på att bli friskt (eller bara försöker tillfriskna utan resultat) eller aldrig kommer att bli oterställd, då är man alltså ingen bra husse/matte?
Allt är ju rellativt och alla har ju en gräns där man ej lägger ut mer pengar. 60000 kr skulle jag inte lägga ut änns på ett år! Men det var ju ditt val och hunden var säkert glad för att du gav honom den chansen. Men jag har defenetivt inte så mycket pengar. Jag fick låna pengar av min mormor när min katt fick urinsten!

Anmäl
2007-05-13 19:31 #16 av: knas

Allt bror ju oxå på hur mycket pengar man har uverhuvudtaget.. har man en inkomst på 13k efter skatt så kanske man inte kan lägga ut så mycket men har man en inkomst på 50k efter skatt så är det inte samma problem

Anmäl
2007-05-13 19:36 #17 av: Gasoline

#16 nej, det är ju just det jag vill komma fram till lite. Och bara för att man ej har mycket pengar betyder det ju inte att man är dålig djurägare för att man ej har råd med de dyrare vet. kostnaderna.
Sen är det ju så i vissa fal lider ju djuret när den håller på att tillfrisknar, och då får man ju oxå ta hänsyn till det. Och ifall djuret redan är gammal så gör man någ den ett tjänst genom att inte dra ut på dens liv nå mer.

Anmäl
2007-05-13 19:39 #18 av: knas

Ja 60k på ett år låter lite väl mycket för min smak, men sen kan man sätta ett pris på någons liv?

Anmäl
2007-05-13 19:43 #19 av: Gasoline

#18 Ja, om man ej har de pengarna. Men visst, det var snällt av hon/hanOch hunden förtjänade säkert detta. Men sen har vi ju det där med det andra, och eftersom jag ej vet hennes inkomst, hundens problem osv så är det svårt för mig att avgöra om jag hade gjort samma sak.
Men det är ju igentligen hennes ensak och jag kan inte klandra henne.

Anmäl
2007-09-02 20:38 #20 av: jessicanilsson

Det känns som att man borde tänka lite på detta innan man skaffar ett djur. Har man råd att ge den veterinärvård man är beredd att ge? Är synd att man ska behöva avliva sin lilla älsking bara för att man inte har råd. ska man be grannen skjuta den gratis om man inte har råd att gå till vet?

 Ett brutet ben är dock inget jag anser är för mycket lidande för siri då hon nu är helt återställd. Hoppas räkningen går ner fort.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.