Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Iller Beteenden/ Relationer

Egentid med gos

2017-05-25 14:52 #0 av: Grodan

Jag har skrivit förut om gos med iller. Då för 10 år sedan när jag hade en väldigt ogosig iller, Benziller. Nu tänkte jag vinkla det lite annorlunda.

Jag märkte på mina gubbar (RIP - så saknade Hjärta) att de ville ha minst en kvarts egentid med gos och kel två gånger om dagen. De sökte upp mig och jag undrade först varför. Gav dem något att mumsa, men de var inte nöjda. Så förstod jag att de ville gosa. De ville bli kliade på hakan och halsen, putsade runt örat och runt nacken. Ligga tätt i min famn. Ibland bara i luvan eller på axeln. Samhörighet.

Detta är något jag tycker är ganska revolutionerande. Det var inte många år sedan illrar inte var flockdjur alls och ganska anti gos. 

Busen HM var alltid duktigare på att sköta lådan om han fick sin tid med både gos och bus. Abbe var bara lite snällare mot hunden, annars hade han egentligen inget missnöjdhetsbeteende - utom att han psykade mig och svansade efter mig... Eller jo, han kunde försöka välta någon musbur eller så... (han lyckades ju en gång och det gav ju också belöning då han fick tag på en mus, så han slutade aldrig försöka...)

Är er illrar gosiga? Vad kräver de? Hur märker du det? Har de något missnöjdhetsbeteende när de inte får sin egentid?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-06-02 20:25 #1 av: LindaBlue

Mara är faktiskt inte en speciellt gosig iller alls. Hon söker upp en emellanåt, och är social och "med", men då vill hon mest busa, ev sova i påslakanet efter att hon övat världskrig mot någons näsa.  Jag misstänker kanske att hon är en farmariller från början, eller åtminstone från mindre seriös uppfödare, då ingen verkade sakna henne när vi tog oss an henne, hon klarade ju heller inte att acceptera Abbe när vi hade honom, och i så fall har vi ju haft tur, då hon är i mina ögon bitfri, hon busar bara hårdhänt, men det där med kel är liksom inget för henne.

Anmäl
2017-06-25 17:11 #2 av: Grodan

#1 Abbe är väl från farmarlinjer och gosigare iller har jag nästan inte träffat. Han tyckte om ALLA människor. Helt barnsäker. Alla barn kunde hålla honom i famnen och gosa - han älskade det.

Sådana illrar tror jag inte det finns så många av... haha

Min första, Elvis, var ju gosig med mig, men ingen annan. Han var en bitsk jäkel på tår osv. Alla var rädda för honom. Haha. Han kom också från farm, via zoobutik - jag tog honom som omplacering...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.