Annons:
Etiketterätbart-för-matte-o-husseartiklar
Läst 12577 ggr
Madde
2006-11-27 00:09

Sofie's Snickerskakor

Receptet kommer ifrån Illerträffen hos Sofie och Manne den 25/11 2006. Då det var populärt så måste vi bara lägga ut det här.

Ingredienser:                     Tid: Ca 15 Min.

2 dl Sirap

1 dl Socker

1 burk Jordnötssmör

Ca 8 dl Kellogs Special K

1 dl Kokosflingor

1 tsk Vaniljsocker

200 g Ljus Blockchoklad

1 Påse Jordnötter

Gör så här:

1. Smält blockchockladen i vattenbad.

2. Ta en kastrull och häll i sirap, socker och jordnötsmör, värm upp det.

3. Blanda special K, kokosflingor och vaniljsocker i en bunke.

4. Tillsätt smeten i en smord långpanna

6. Bred på den smälta blockchokladen.

7. Strö på jordnötter.

8. Sätt in långpannan i kylen eller frysen.

9: Skär snickers i mindre bitar.

Av: Madde

Datum för publicering

  • 2006-11-26

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Annons:
sarae
2006-11-27 00:13
#1

Jaha….vem ska backa sånna här åt mig? Kommer inte klara av det själv, eftersom första steget involverar vattenbad, så är det redan kört för mig…men de var super goda så jag hoppas någon snäll människa sätter igång å sympatibakar å skicka ett gäng till mig!

Madde
2006-11-27 00:17
#2

hihi vi får väl ha en kurs i bakning på din kommande träff. =)

Vet att receptet är efterlängtat från de som var på träffen så håll till godo, får tacka Sofie för receptet som jag kunde lägga ut här.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Faxlin
2006-11-27 00:17
#3

haha, jag lovar jag ska bjuda dig när vi ses nästa gång. Kanske på yran Sara. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

sofie
2006-11-27 00:20
#4

Pssst Sara. Du kan fuska som jag. Smällt chockladen i micron.

bnoffan
2006-11-27 00:23
#5

#4 är livsfarligt att smälta i micron. Skulle fuska och göra chokladris men det slutade med att jag blev utan då chokladen blev helt grynig och äcklig >___<   Glad

sarae
2006-11-27 00:24
#6

yup..har testat mikron…gick åt skogen…men jag skyller på tekniken…t.om mina popcorn blir ju svarta ;)

Annons:
Madde
2006-11-27 00:27
#7

Jag brukar oxå smälta min choklad i micron. Det har fungerat riktigt bra. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

sofie
2006-11-27 00:27
#8

Men flickor ni måste röra om väldigt OFTA.

Nettan
2006-11-27 00:28
#9

Jag kan inte smälta choklad, vare sig i mikron eller på spisen. Min blir alltid grå och grynig. VARFÖR?!

sarae
2006-11-27 00:30
#10

suck…så jag kan inte gå å duscha eller röka när jag väntar då Förvånad där har vi problemet ;)

sofie
2006-11-27 00:40
#11

Hahhaa Sara nej det är klart på mindre än 2 minuter. Bara att stå och hålla koll på den och röra om och röra om.

bnoffan
2006-11-27 00:40
#12

#8 Haha Röra? Vad är det? ,D Inte alla som lyckas lika bra som du kan jag lova! De var grymma de där snickersen!

sofie
2006-11-27 00:42
#13

#12 Tack så mycke. Hinner ni inte baka själva så tror jag nog ni kan få smaka igen om inte allför länge ;)

Annons:
bnoffan
2006-11-27 00:44
#14

#13 ahaa redan en ny träff som börjar planeras?

Madde
2006-11-27 00:51
#15

måste verkligen hålla med era andra som smakade på de att de var riktigt goda. =) Vi hade ju ett helt dygn på oss och smälla i resten av det ni andra lämnade åt oss. Mycket snällt gjort av er. =) hihi

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Faxlin
2006-11-27 03:54
#16

#9: Det beror på att det blir fukt i chokladen. Händer lätt om man har vattenbad. Gäller att ångan inte kommer upp på sidan om liksom. För då får man grå choklad.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

klarsferrets
2006-11-27 07:30
#17

Tack snälla sofie o manne och madde som gjort en bra artikel om den så nu ska det bakas för att ha på julbords godiset hihi  tack

att smälta block choklad är ganska lätt 1 min sedan rör om o in i 1 min till .

Detta kan till och med sarae klara då hon sätter taimern på 1 min  sedan rör  o sätter in den i gen på 1 min OBS glöm inte att ta ur skeden bara det gnistar så annars hihi

Faxlin
2006-11-27 07:55
#18

Dessutom har micron en kuslig förmåga att pajja om man glömmer sådant i micron tyvärr.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

klarsferrets
2006-11-27 09:45
#19

#18 haa ja du har rätt till och med domiino har lyckats hihi men men hon är ju som hon ä

klarsferrets
2006-11-27 09:47
#20

så nu har jag dargit ut dom goda kakorna ska ge dom i jul klapp oxå. till och med barn barna kan hjälpa till med att göra dessa .

Annons:
Nettan
2006-11-27 10:05
#21

Åsa: Då kommer nästa dumma fråga, när man har vattenbad. Ska vattnet nå upp till skålen då så det kokande vattnet rör vid skålens underkant?  Eller ska det vara ångan som når upp till skålen?

Jag erkänner glatt att jag faktiskt aldrig lyckats förstå det där med vattenbad. Jag kan fixa mycket i köket, men inte det och inte att göra munkar. Där går mina begränsningar  ..*ASGARVAR*

Flisa
2006-11-27 12:05
#22

mums, har prövat dom nu på farmors kalas, haha, det var mycket uppskattat av hela släkten :D

Smeagol
2006-11-27 15:05
#23

Mmm….man blir sugen bara av att läsa receptet. Var en kompis som jämt brukade baka sådana till jul. När vi hade julmarknad och skulle sälja till klass kassan. De gick som smör i solsken. Älskar dem. Då ska jag väll prova att göra det någon dag, får se hur det går…hahah

Faxlin
2006-11-27 16:30
#24

#21: Finns inga dumma frågor här inne vet du väl:-)
Nej vattnet skja inte nå upp hela vägen till skålen. Du kan hälla i vattnet så det är ca 3-4cm kjvar till skjålen så det har plats att kjjokja utan att vattnet når skålen.
På det sättet så smälter chokladen sakta och fint.
Vill man ha lite extra glans på sin choklad så häller man i en droppe mintextrakt.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

elinn
2006-11-27 18:37
#25

Dom kakorna var verkligen supergoda =) Gick och åt sånna hela tiden hihi =)

Bra att receptet finns utlaggt här så kanske man vågar sig på att provbaka någon dag =)

// ElinN

holtz
2006-11-27 19:09
#26

Haha Elin gick och åt snickers till dom var nära på att komma upp igen ;)

Dom var grymt goda!!

sofie
2006-11-27 19:12
#27

#25 Hihi får baka såna till nyår :)

Annons:
elinn
2006-11-27 19:22
#28

#26 Ja, inte var det långt ifrån =)

#27 Absolut ska vi ha sånna till nyår, fast då ska jag nog inte äta lika många som i lördags =)

// ElinN

sofie
2006-11-27 19:51
#29

Hahaha säger du nu ja. Räcker med en sen är du fast ;)

Bonzo
2006-11-27 21:23
#30

*dregglar* En jobbarkompis hade med nåt som liknar detta…hennes mormor hade gjort dom… MUMS va goda dom var!!!!!!!! Räcka ut tungan Dom är ju iaf nyttiga!! Choklad är en frukt har vi kommit fram till på jobbet!! Och frukt är ju nyttigt!! Socker är en växt…växter är nyttiga! Och nötter är ju oxå bra!! Oskyldig Rena hälsokuren juh!!!

Faxlin
2006-11-27 21:51
#31

#30: haha,så kan man ju se på saken. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Madde
2006-12-06 13:19
#32

De här tänkte jag göra till jul. =) Och ta med mig ner till chrilles mamma. =) Får se om vi hinner få in några fler bra recept och göra till jul.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Faxlin
2006-12-07 18:29
#33

Jag har en underbart god choklad/kola kaka. Se om jag kan hitta receptet och göra den. Sååå jäkla gott.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Madde
2006-12-08 00:08
#34

Ja snälla åsa gör det. =))))

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Annons:
Faxlin
2006-12-08 08:24
#35

#34: Letar och letar. Den är ju för sjutton gubbar både snabb, enkel och lite för god att äta. Vore suveränt, för till och med ungarna kan göra den. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Madde
2006-12-08 14:23
#36

Vad bra. Då väntar jag snällt på receptet. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Madde
2006-12-10 00:31
#37

Hur har det gått åsa??? Hittade du receptet idag när du bakade??? =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Faxlin
2006-12-10 06:33
#38

Nepp har inte kollat det. I dag har jag ju varit upptagen med pepparkakorna. Och där är jag sååå trist att jag köper färdig deg.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

klarsferrets
2006-12-15 13:51
#39

Så nu har man testat att baka dessa och dom vart jätte goda.

tack sofie för den goda snickersen

sarae
2008-01-25 10:07
#40

puttar upp världens godaste snickerkakor ;)

Qviq
2008-01-25 10:12
#41

O fan va underbart! Kommer ihåg dessa från när jag var liten. De visade reseptet på en barnkanal och så gjorde vi dem. Älskade de och fick dem en gång i månaden. Har sedan letat som en galning efter reseptet! Så tack madde för att du la ut dem

"Chaos is a friend of mine."

Annons:
LiindaLarsson
2008-01-25 10:15
#42

madde får jag sno den till *recept* tråden?

AlbaStiffler
2008-01-25 12:36
#43

Snacka om kaloribomb. *blundar och läser genom fingrarna*

Madde
2008-01-25 15:05
#44

#42: Det är bara och använda receptet.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

LinaIsabell
2009-07-04 21:09
#45

Kan man använda något annat istället för jordnötssmör?

FerretCrow
2009-07-04 23:55
#46

#45 jag har ett recept hur man gör dessa på jordnöts smör. kan kika efter det imorgon om du vill? =)

LinaIsabell
2009-07-05 00:05
#47

#46 Utan jordnötssmör menar du va? Dessa är ju med. :)

FerretCrow
2009-07-05 00:14
#48

#47 sorry trodde du ville ha ett annat recept bara. men jag har liknande detta recept men inte med en jordnötspåse med

Annons:
LinaIsabell
2009-07-05 00:20
#49

#48. Ja, alltså jag hade velat smaka de där och jag är allergisk mot nötter. Så nötterna kan ju alltid bytas ut mot mandel, men jordnötssmöret är ju lite värre…

FerretCrow
2009-07-05 00:23
#50

#49 jo men kan man inte använda någon mandelmassa då. för det är ju bara för att få det här krämiga

LinaIsabell
2009-07-05 00:26
#51

#50, ja något borde ju finnas. Får väl experimentera.

Zandra---83
2009-07-05 00:42
#52

#0 Gud vad gott det låter, ska se om jag kanske skulle ta och göra några på tisdag! Är riktigt sugen på det.

werner
2009-07-05 04:28
#53

mums, har inte bakat på en hel vecka.. får nog bli de där kladdiga sakerna :D

FerretCrow
2009-07-05 04:46
#54

#53 ja jag vill oxå baka och ha velat göra de i flera dagar men när man har 33grader ute och 28 grader i köket vill man inte värma upp mer med ugnen.

werner
2009-07-05 12:42
#55

#54 jo exakt, man blir ju bara svimfärdig av att tanken  på värmen som blir av att koka potatis just nu :S Inge kul alls.

Annons:
FerretCrow
2009-07-05 13:47
#56

#55 Va? vadå vill du inte ha varm ånga i köket nu? vad du är känslig Flört Nej jag åt min första middag på 4 dagar igår då vi blev bortbjuden på grillning så här hemma lever vi på fil och kräm, förutom pojken för han har som tur inga problem att äta varm mat fasst det är varmt ute.

werner
2009-07-05 22:09
#57

#56 nu gör sambon köttbullar och jag sitter minst 5 meter ifrån, fönstrena öppna och det är ändå bastu.. det är bara illrarna som inte klagar som står på baktassarna nedanför spisen och väntar.

Upp till toppen
Annons: