Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01 - Allmänt Artiklar Avel Berättelser Bilder Blocket Annonser m.m. Butiker och länkar Delad glädje är dubbel glädje Filmklipp Foder och godis Färg / Päls / Teckning Försäkringsfrågor / Föreningsfrågor Gratulationer och Glädjebetygelse Iller Beteenden/ Relationer Illern i Media/ Litteratur Kunskaps trådar Leksaker/ Sovställen/ Burar/ Rum Medlemmars Illrar/ Hemsidor/ Bloggar Namnförslag OL. Olika Lekar OT. Off-Topic Omplaceringar/ Säljes/ Köpes Resa Sajten & iFokus Saker att tänka på. Semesterhem/ Efterlysningar/ Samåkning Sjukdomar/ Hälsa/ Operationer Snacksaligt om iller Tips/ Accessoarer/ Aktiviteter Träffar Träffar ( som varit ) Tävlingar Uppfostran Uppfödare Utställningar Älskad och saknad, men aldrig glömda!
Ätbart för Matte & Husse

Sofie's Snickerskakor

2006-11-27 00:09 #0 av: Madde

Receptet kommer ifrån Illerträffen hos Sofie och Manne den 25/11 2006. Då det var populärt så måste vi bara lägga ut det här.

Ingredienser:                     Tid: Ca 15 Min.

2 dl Sirap

1 dl Socker

1 burk Jordnötssmör

Ca 8 dl Kellogs Special K

1 dl Kokosflingor

1 tsk Vaniljsocker

200 g Ljus Blockchoklad

1 Påse Jordnötter

Gör så här:

1. Smält blockchockladen i vattenbad.

2. Ta en kastrull och häll i sirap, socker och jordnötsmör, värm upp det.

3. Blanda special K, kokosflingor och vaniljsocker i en bunke.

4. Tillsätt smeten i en smord långpanna

6. Bred på den smälta blockchokladen.

7. Strö på jordnötter.

8. Sätt in långpannan i kylen eller frysen.

9: Skär snickers i mindre bitar.

 

Av: Madde

Datum för publicering

  • 2006-11-26

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-11-27 00:13 #1 av: sarae

Jaha....vem ska backa sånna här åt mig? Kommer inte klara av det själv, eftersom första steget involverar vattenbad, så är det redan kört för mig...men de var super goda så jag hoppas någon snäll människa sätter igång å sympatibakar å skicka ett gäng till mig!

 

Anmäl
2006-11-27 00:17 #2 av: Madde

hihi vi får väl ha en kurs i bakning på din kommande träff. =)

Vet att receptet är efterlängtat från de som var på träffen så håll till godo, får tacka Sofie för receptet som jag kunde lägga ut här.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-11-27 00:17 #3 av: Faxlin

haha, jag lovar jag ska bjuda dig när vi ses nästa gång. Kanske på yran Sara. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-11-27 00:20 #4 av: sofie

Pssst Sara. Du kan fuska som jag. Smällt chockladen i micron.

Anmäl
2006-11-27 00:23 #5 av: bnoffan

#4 är livsfarligt att smälta i micron. Skulle fuska och göra chokladris men det slutade med att jag blev utan då chokladen blev helt grynig och äcklig >___<   Glad

Anmäl
2006-11-27 00:24 #6 av: sarae

yup..har testat mikron...gick åt skogen...men jag skyller på tekniken...t.om mina popcorn blir ju svarta ;)

Anmäl
2006-11-27 00:27 #7 av: Madde

Jag brukar oxå smälta min choklad i micron. Det har fungerat riktigt bra. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-11-27 00:27 #8 av: sofie

Men flickor ni måste röra om väldigt OFTA.

Anmäl
2006-11-27 00:28 #9 av: Nettan

Jag kan inte smälta choklad, vare sig i mikron eller på spisen. Min blir alltid grå och grynig. VARFÖR?!

Anmäl
2006-11-27 00:30 #10 av: sarae

suck...så jag kan inte gå å duscha eller röka när jag väntar då F&ouml;rv&aring;nad där har vi problemet ;)

Anmäl
2006-11-27 00:40 #11 av: sofie

Hahhaa Sara nej det är klart på mindre än 2 minuter. Bara att stå och hålla koll på den och röra om och röra om.

Anmäl
2006-11-27 00:40 #12 av: bnoffan

#8 Haha Röra? Vad är det? ,D Inte alla som lyckas lika bra som du kan jag lova! De var grymma de där snickersen!

Anmäl
2006-11-27 00:42 #13 av: sofie

#12 Tack så mycke. Hinner ni inte baka själva så tror jag nog ni kan få smaka igen om inte allför länge ;)

Anmäl
2006-11-27 00:44 #14 av: bnoffan

#13 ahaa redan en ny träff som börjar planeras?

Anmäl
2006-11-27 00:51 #15 av: Madde

måste verkligen hålla med era andra som smakade på de att de var riktigt goda. =) Vi hade ju ett helt dygn på oss och smälla i resten av det ni andra lämnade åt oss. Mycket snällt gjort av er. =) hihi

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-11-27 03:54 #16 av: Faxlin

#9: Det beror på att det blir fukt i chokladen. Händer lätt om man har vattenbad. Gäller att ångan inte kommer upp på sidan om liksom. För då får man grå choklad.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-11-27 07:30 #17 av: klarsferrets

Tack snälla sofie o manne och madde som gjort en bra artikel om den så nu ska det bakas för att ha på julbords godiset hihi  tack

att smälta block choklad är ganska lätt 1 min sedan rör om o in i 1 min till .

Detta kan till och med sarae klara då hon sätter taimern på 1 min  sedan rör  o sätter in den i gen på 1 min OBS glöm inte att ta ur skeden bara det gnistar så annars hihi

Anmäl
2006-11-27 07:55 #18 av: Faxlin

Dessutom har micron en kuslig förmåga att pajja om man glömmer sådant i micron tyvärr.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-11-27 09:45 #19 av: klarsferrets

#18 haa ja du har rätt till och med domiino har lyckats hihi men men hon är ju som hon ä

Anmäl
2006-11-27 09:47 #20 av: klarsferrets

så nu har jag dargit ut dom goda kakorna ska ge dom i jul klapp oxå. till och med barn barna kan hjälpa till med att göra dessa .

Anmäl
2006-11-27 10:05 #21 av: Nettan

Åsa: Då kommer nästa dumma fråga, när man har vattenbad. Ska vattnet nå upp till skålen då så det kokande vattnet rör vid skålens underkant?  Eller ska det vara ångan som når upp till skålen?

Jag erkänner glatt att jag faktiskt aldrig lyckats förstå det där med vattenbad. Jag kan fixa mycket i köket, men inte det och inte att göra munkar. Där går mina begränsningar  ..*ASGARVAR*

Anmäl
2006-11-27 12:05 #22 av: Flisa

mums, har prövat dom nu på farmors kalas, haha, det var mycket uppskattat av hela släkten :D

Anmäl
2006-11-27 15:05 #23 av: Smeagol

Mmm....man blir sugen bara av att läsa receptet. Var en kompis som jämt brukade baka sådana till jul. När vi hade julmarknad och skulle sälja till klass kassan. De gick som smör i solsken. Älskar dem. Då ska jag väll prova att göra det någon dag, får se hur det går...hahah

Anmäl
2006-11-27 16:30 #24 av: Faxlin

#21: Finns inga dumma frågor här inne vet du väl:-)
Nej vattnet skja inte nå upp hela vägen till skålen. Du kan hälla i vattnet så det är ca 3-4cm kjvar till skjålen så det har plats att kjjokja utan att vattnet når skålen.
På det sättet så smälter chokladen sakta och fint.
Vill man ha lite extra glans på sin choklad så häller man i en droppe mintextrakt.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-11-27 18:37 #25 av: elinn

Dom kakorna var verkligen supergoda =) Gick och åt sånna hela tiden hihi =)

Bra att receptet finns utlaggt här så kanske man vågar sig på att provbaka någon dag =)

Anmäl
2006-11-27 19:09 #26 av: holtz

Haha Elin gick och åt snickers till dom var nära på att komma upp igen ;)

Dom var grymt goda!!

Anmäl
2006-11-27 19:12 #27 av: sofie

#25 Hihi får baka såna till nyår :)

Anmäl
2006-11-27 19:22 #28 av: elinn

#26 Ja, inte var det långt ifrån =)

#27 Absolut ska vi ha sånna till nyår, fast då ska jag nog inte äta lika många som i lördags =)

Anmäl
2006-11-27 19:51 #29 av: sofie

Hahaha säger du nu ja. Räcker med en sen är du fast ;)

Anmäl
2006-11-27 21:23 #30 av: Bonzo

*dregglar* En jobbarkompis hade med nåt som liknar detta...hennes mormor hade gjort dom... MUMS va goda dom var!!!!!!!! R&auml;cka ut tungan Dom är ju iaf nyttiga!! Choklad är en frukt har vi kommit fram till på jobbet!! Och frukt är ju nyttigt!! Socker är en växt...växter är nyttiga! Och nötter är ju oxå bra!! Oskyldig Rena hälsokuren juh!!!

Anmäl
2006-11-27 21:51 #31 av: Faxlin

#30: haha,så kan man ju se på saken. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-06 13:19 #32 av: Madde

De här tänkte jag göra till jul. =) Och ta med mig ner till chrilles mamma. =) Får se om vi hinner få in några fler bra recept och göra till jul.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-12-07 18:29 #33 av: Faxlin

Jag har en underbart god choklad/kola kaka. Se om jag kan hitta receptet och göra den. Sååå jäkla gott.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-08 00:08 #34 av: Madde

Ja snälla åsa gör det. =))))

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-12-08 08:24 #35 av: Faxlin

#34: Letar och letar. Den är ju för sjutton gubbar både snabb, enkel och lite för god att äta. Vore suveränt, för till och med ungarna kan göra den. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-08 14:23 #36 av: Madde

Vad bra. Då väntar jag snällt på receptet. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-12-10 00:31 #37 av: Madde

Hur har det gått åsa??? Hittade du receptet idag när du bakade??? =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2006-12-10 06:33 #38 av: Faxlin

Nepp har inte kollat det. I dag har jag ju varit upptagen med pepparkakorna. Och där är jag sååå trist att jag köper färdig deg.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-15 13:51 #39 av: klarsferrets

Så nu har man testat att baka dessa och dom vart jätte goda.

tack sofie för den goda snickersen

Anmäl
2008-01-25 10:07 #40 av: sarae

puttar upp världens godaste snickerkakor ;)

Anmäl
2008-01-25 10:12 #41 av: Qviq

O fan va underbart! Kommer ihåg dessa från när jag var liten. De visade reseptet på en barnkanal och så gjorde vi dem. Älskade de och fick dem en gång i månaden. Har sedan letat som en galning efter reseptet! Så tack madde för att du la ut dem

"Chaos is a friend of mine."

Anmäl
2008-01-25 10:15 #42 av: LiindaLarsson

madde får jag sno den till *recept* tråden?

Anmäl
2008-01-25 12:36 #43 av: AlbaStiffler

Snacka om kaloribomb. *blundar och läser genom fingrarna*

Anmäl
2008-01-25 15:05 #44 av: Madde

#42: Det är bara och använda receptet.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2009-07-04 21:09 #45 av: LinaIsabell

Kan man använda något annat istället för jordnötssmör?

Anmäl
2009-07-04 23:55 #46 av: FerretCrow

#45 jag har ett recept hur man gör dessa på jordnöts smör. kan kika efter det imorgon om du vill? =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-07-05 00:05 #47 av: LinaIsabell

#46 Utan jordnötssmör menar du va? Dessa är ju med. :)

Anmäl
2009-07-05 00:14 #48 av: FerretCrow

#47 sorry trodde du ville ha ett annat recept bara. men jag har liknande detta recept men inte med en jordnötspåse med

 

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-07-05 00:20 #49 av: LinaIsabell

#48. Ja, alltså jag hade velat smaka de där och jag är allergisk mot nötter. Så nötterna kan ju alltid bytas ut mot mandel, men jordnötssmöret är ju lite värre...

Anmäl
2009-07-05 00:23 #50 av: FerretCrow

#49 jo men kan man inte använda någon mandelmassa då. för det är ju bara för att få det här krämiga

 

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-07-05 00:26 #51 av: LinaIsabell

#50, ja något borde ju finnas. Får väl experimentera.

Anmäl
2009-07-05 00:42 #52 av: Zandra---83

#0 Gud vad gott det låter, ska se om jag kanske skulle ta och göra några på tisdag! Är riktigt sugen på det.

Anmäl
2009-07-05 04:28 #53 av: werner

mums, har inte bakat på en hel vecka.. får nog bli de där kladdiga sakerna :D

Anmäl
2009-07-05 04:46 #54 av: FerretCrow

#53 ja jag vill oxå baka och ha velat göra de i flera dagar men när man har 33grader ute och 28 grader i köket vill man inte värma upp mer med ugnen.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-07-05 12:42 #55 av: werner

#54 jo exakt, man blir ju bara svimfärdig av att tanken  på värmen som blir av att koka potatis just nu :S Inge kul alls.

Anmäl
2009-07-05 13:47 #56 av: FerretCrow

#55 Va? vadå vill du inte ha varm ånga i köket nu? vad du är känslig Flört Nej jag åt min första middag på 4 dagar igår då vi blev bortbjuden på grillning så här hemma lever vi på fil och kräm, förutom pojken för han har som tur inga problem att äta varm mat fasst det är varmt ute.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.