2006-11-16 23:26 #0 av: Faxlin

Här är det lever ihop med vitlök och ägg. En smaklig blandning kan jag tänka mig.

Mixa färsk lever, tillsätt 2-3 vitlöksklyftor och ett ägg. Tillsätt vetemjöl under mixningen tills du får en lagom tjock smet att hälla ut på en smord plåt. Gräddas i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter.
Ta därefter ut plåten och skär "smeten" i lagom stora bitar och sätt in i ugnen igen i ca 30 minuter.
Om man önskar hårda bitar, grädda på låg temperatur under natten.
50-75 grader i 5-6 timma brukar vara bra. Men testa och skär i dem för att vara säker på att de är torra rätt igenom. Om de inte har torkat hela vägen igenom så kan godiset bli härsket. Och då kan man göra sin iller sjuk.

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2006-11-16